Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2011

Όλοι στον Πειραιά, στο πλευρό του μητροπολίτη Σεραφείμ

Αν αληθεύουν οι φήμες, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, δεν θα παραστούν στον αγιασμό των υδάτων στο λιμάνι του Πειραιά. Και αυτό, σε ένδειξη «διαμαρτυρίας» για τις πρόσφατες αντισιωνιστικές δηλώσεις του οικείου μητροπολίτη Σεραφείμ. Σε αυτή τη χώρα τελικά, πολλοί έχουν ένα «θέμα» με την ελευθερία του λόγου, όταν αυτός δεν ταυτίζεται με τα ιδεολογήματά τους. 
Μια τέτοια εξέλιξη, δηλαδή η απουσία των προαναφερόμενων επισήμων από τον αγιασμό, θα αποτελούσε σαφέστατα προσβολή, όχι τόσο στο πρόσωπο του πολύ αγαπητού στην πόλη του ιεράρχη, αλλά στο πρόσωπο όλου του λαού του Πειραιά. Φυσικά, από το σύστημα έχουμε μάθει να μην περιμένουμε ευγένειες... Όμως, υπάρχουν και όρια. Και τις φήμες, κάποιοι τις τροφοδοτούν, ώστε να δημιουργήσουν «κλίμα». 
Είναι επίσης σαφές, ότι οι θρησκευτικές μας εορτές, δεν προσφέρονται ως πεδία ιδεολογικής αντιπαράθεσης. Όταν όμως έχουμε να κάνουμε με αριστερής προέλευσης πολιτικούς (και στην προκειμένη περίπτωση και Αρχιεπίσκοπο με ανάλογες απόψεις, βλ. συνέντευξη στην «Ελευθεροτυπία»), όλα τα περιμένουμε. Καλό θα ήταν τέλος, ο κόσμος και ιδιαίτερα οι Έλληνες πατριώτες, να παραστούν στον αγιασμό και να εκφράσουν με αυτό τον τρόπο τη συμπαράστασή τους στον ιεράρχη τους, ο οποίος δέχεται τα πυρά των εκφραστών της Νέας Τάξης Πραγμάτων 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου