Σάββατο, 7 Ιουλίου 2012


Μιχαλολιάκος για ΣΥΡΙΖΑ: "Λιγούρια της εξουσίας"
 Τη συμπεριφορά των Κοινοβουλευτικών Ομάδων του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ και της ΔΗΜΑΡ, που αποχώρησαν από την αίθουσα της Ολομέλειας, στηλίτευσε ο επικεφαλής της Χρυσής Αυγης, Νίκος Μιχαλολιάκος, στην αρχή της ομιλίας του στη Βουλή, λέγοντας ότι «η Χρυσή Αυγή είναι στο Κοινοβούλιο, γιατί αυτό θέλησε ο ελληνικός λαός». 
Επιπροσθέτως, σημείωσε ότι οι προγραμματικές δηλώσεις της συγκυβέρνησης «δεν τον ικανοποίησαν», γι' αυτό και θα τις καταψηφίσει. 
Ειδικότερα, ο κ. Μιχαλολιάκος είπε ότι «εμείς δεν θα αλλάξουμε ούτε κατά κεραία όσα προεκλογικά είπαμε για κρίσιμα εθνικά θέματα, όπως Βόρειος Ηπειρος, η Κυπρος μας, η Μακεδονία μας, η ύπουλη τακτική του Τουρκικού Προξενείου στην Κομοτηνή, τους λαθρομετανάστες, την εγκληματικότητα και ανεργία».
Επισήμανε ότι «πρέπει να καταγγελθεί το Μνημόνιο», χαρακτηρίζοντάς το ως «την καταστροφή του έθνους».
Παράλληλα, επιτέθηκε και στον ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας «για λιγούρια της εξουσίας όσο ανατρεπτικοί και αν φαίνονται» και σημείωσε ότι «όποιος νομίζει ότι φθείροντας την κυβέρνηση μπορεί να γίνει ο ίδιος κυβέρνηση είναι γελασμένος. Κάποτε την επαναδιαπραγμάτευση την συζητούσε η ΝΔ. Τωρα δεν μιλάει γι' αυτό. Ο ΣΥΡΙΖΑ μιλούσε για καταγγελία και τώρα μιλά για επαναδιαπραγμάτευση».
Σημείωσε ότι «η πολιτική θα έπρεπε να καθορίζει την οικονομία και όχι η οικονομία την πολιτική. Ο κόσμος επι 3 χρόνια ακούει για PSI και άλλα τέτοια και δεν καταλαβαίνει. Με τον τρόπο αυτό η χώρα δεν θα ξεφύγει της κρίσης. Υπάρχει ανάγκη για όραμα και αυτό δεν μπορεί να το δώσει συγκυβέρνηση με ετερόκλητες δυνάμεις όπως ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ».
Τόνισε πως «αν γίνουν πραγματικότητα οι ελαφρύνσεις νοικοκυριών, θα τις επικροτήσουμε», ενώ για τις εξαγγελίες του κ. Σαμαρά περι εξυγίανσης πολιτικού συστήματος είπε ότι «για να κερδηθεί η εμπιστοσύνη πολιτών, απαιτούνται περισσότερα από αλλαγή ενός νόμου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου