Κυριακή 8 Ιουλίου 2012


Πρύτανης....πάντρεψε την γραμματέα του στο Φανάρι και «χρέωσε» το ΑΠΘ
Περίεργα πράγμα φαίνεται πως συμβαίνουν στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης καθως ο πρύτανης χρεώνει τον ειδικό λογαριασμό έρευνας του ιδρύματος με τα έξοδα των αεροπορικών εισιτηρίων του για την Κωνσταντινούπολη όπου πήγε να παντρέψει την γραμματέα του, ενώ φέρεται να έχει δώσει και μπόνους 32.000 ευρώ στον εαυτό του στα λιγότερο από δύο χρόνια έχει τη θέση αυτή.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», ο πρύτανης Γιάννης Μυλόπουλος έχει δημιουργήσει αρκετά ερωτήματα στην ακαδημαϊκή κοινότητα για τον τρόπο που διαχειρίζεται τα ερευνητικά κονδύλια σε περίοδο κρίσης. Όπως αποκαλύπτει το δημοσίευμα, το τελευταίο κρούσμα της οικονομικής διαχείρισης του πρύτανη έγινε με αφορμή το γεγονός ότι πάντρεψε τον Μάιο τη γραμματέα του, Ευγενία Τραϊκάπη, στο Φανάρι της Κωνσταντινούπολης.
Όπως φαίνεται, ο κ. Μυλόπουλος πέταξε στην Κωνσταντινούπολη για να παντρέψει το ζευγάρι, αλλά προτίμησε να περάσει τα αεροπορικά του έξοδα (1.642,68 ευρώ) στο Πανεπιστήμιο. Κι αυτό γιατί με την υπ’αριθμόν 50847/2012 απόφαση της 6ης Ιουνίου, που υπογράφει η αντιπρύτανης, Σοφία Κουίδου-Ανδρέου, και πρόεδρος της Επιτροπής Ερευνών, η δαπάνη μετάβασης του πρύτανη επιβάρυνε τελικά το ειδικό λογαριασμό ερευνών του ΑΠΘ. Ειδικότερα, η έγκριση πληρωμής των 1642 ευρώ εντάχτηκε σε πλαίσιο χρηματοδότησης της επιτροπής ερευνών με τίτλο: «Διερεύνηση, ανάπτυξη και προώθηση των διεθνών σχέσεων του ΑΠΘ».
Τι σχέση έχει η πολύπαθη έρευνα στην χώρα με τις διεθνής σχέσεις του ΑΠΘ και τον γάμο της γραμματέας του, μονο ο κ. Μυλόπουλος μπορεί να εξηγήσει. Όπως λέει πάντως ο ίδιος στο «Θέμα» ο γάμος ήταν… σύμπτωση καθώς ο ίδιος μαζι με την αντιπρύτανη κυρία Κουΐδου (που υπογράφει την έγκριση) και τον αντιπρύτανη Γιάννη Παντή είχαν προγραμματίσει «συνάντηση με τους εκπροσώπους του Πατριαρχείου για ερευνητικούς σκοπούς». Απλώς, εξηγεί ο πρύτανης, προγραμμάτισαν την συνάντηση «σε χρόνο τέτοιο ώστε να συμπέσει με το γάμο για λόγους οικονομίας». Όντως η εξοικονόμηση επιτεύχθηκε, μόνο που τον λογαριασμό πλήρωσαν άλλοι.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, δεν είναι η πρώτη φορά που ο συγκεκριμένος πρύτανης απασχολεί την ακαδημαϊκή κοινότητα για τον τρόπο διαχείρισης των ερευνητικών κονδυλίων. Όπως φαίνεται από τις αποφάσεις που είναι δημοσιευμένες στη Διαύγεια, ο κ. Μυλόπουλος «παίρνει σταθερά σε μηνιαία βάση ένα ποσό της τάξης των 1500-2000 ευρώ» από τον ειδικό λογαριασμό ερευνών, πλέον φυσικά του μισθού του. Συνολικά, καταλήγει το άρθρο, ο κ. Μυλόπουλος έχει λάβει από τον Σεπτέμβριο του 2010 όταν ανέλαβε πρύτανης του ΑΠΘ ένα μπόνους που φτάνει τα 32.000 ευρώ…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου