Τρίτη 8 Μαΐου 2012


ο Τσίπρας στη παγίδα ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ;
Το τελευταίο τους χαρτί παίζουν αυτή την στιγμή τα δύο πρώην κόμματα εξουσίας αφού ουσιαστικά παίζεται η επιβιωσή τους. Για πιο λόγο; Γιατί εαν ξαναπάμε σε εκλογές σε 1 μήνα γνωρίζουν πολύ καλά και ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος οτι θα βρεθούν...
σε μονοψήφια ποσοστά και πιθανότατα στη οριστική διάλυση των κομμάτων τους. 
Γι αυτό και έχουν πέσει όλοι πάνω απο τον Τσίπρα ώστε να σχηματίσει πάση θυσία κυβέρνηση έστω με την δικιά τους εμπιστοσύνη/ανοχή. 
Ποιά είναι η παγίδα σε όλο αυτό το σκηνικό;
Ο Τσίπρας ακόμη και εαν πείσει τα κόμματα της Αριστεράς αλλά έχει μαζί και τον Καμμένο, δεν θα έχει πλειοψηφεία στη Βουλή (αφού βοηθάει σε αυτό ο εκλογικός νόμος ΠΑΡΩΔΙΑ). Αλλά και ακόμη εαν πάρει ψήφο εμπιστοσύνης ή ψήφο ανοχής απο τα πρώην μεγάλα κόμματα είναι πολύ πιθανό οτι με την πρώτη στραβή που θα κάνει ή με το πρώτο νομοσχέδιο που θα φέρει και δεν αρέσει σε ΝΔ/ΠΑΣΟΚ (πχ. καταγγελία μνημονίου ή φορολογία σε εφοπλιστες) πιθανότατα θα τον ρίξουν και θα τον καταγγείλουν για ανευθυνότητα και καταστροφή της χώρας. 
Αφού δεν μπορούν ΝΔ/ΠΑΣΟΚ να βρουν τρίτο και να σχηματίσουν κυβέρνηση μόνοι τους, αυτή την στιγμή είναι ο μοναδικός δρόμος να επιβιώσουν. Να πιέσουν όσο δεν πάει ώστε να πείσουν τον Τσίπρα να σχηματίσει κυβέρνηση Αριστεράς με την δικιά τους ανοχή ώστε μετέπειτα να τον φθείρουν πριν εκτοξευθούν τα ποσοστά του σε επόμενες εκλογές.
Εκτιμησή μας είναι οτι ο Τσίπρας τα ξέρει πολύ καλά αυτά τα σενάρια και δεν θα τους κάνει την χάρη...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου