Παρασκευή, 11 Μαΐου 2012


Τα πλαστά της Κυψέλης
Πιάστηκαν στην Κυψέλη, από αστυνομικούς του Τμήματος Συντονισμού της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, έξι (6) αλλοδαποί εκ των οποίων τρεις (3) υπήκοοι Ερυθραίας, ένας (1) Σενεγάλης, ένας (1)Σρι Λάνκα και ένας (1) Σομαλίας για διακίνηση πλαστών ταξιδιωτικών και άλλων εγγράφων.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι αλλοδαποί, οι οποίοι συνελήφθησαν μέσα σε καφετέρια στην Κυψέλη δραστηριοποιούντο στη προμήθεια πλαστών ταξιδιωτικών και άλλων εγγράφων σε αλλοδαπούς, προκειμένου να διευκολύνουν την παράνομη τακτοποίησή τους στη χώρα μας και τη νομιμοφανή είσοδο και έξοδο τους από τα σημεία διαβατηριακού ελέγχου, καθώς και την αναχώρησή τους για άλλα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τέσσερις από τους συλληφθέντες είναι εργαζόμενοι στην καφετέρια, η οποία όπως διαπιστώθηκε λειτουργούσε σαν βιτρίνα των παράνομων αυτών δραστηριοτήτων, ενώ αναζητείται ο αλλοδαπός ιδιοκτήτης αυτής.
Στη κατοχή τους, καθώς και σε έρευνα στη καφετέρια βρέθηκαν, επιμελώς κρυμμένα εντός διαφόρων μαγειρικών σκευών και κατασχέθηκαν:
Πέντε (5) διαβατήρια τρίτων προσώπων.
Δεκαέξι (16) δελτία ταυτότητας τρίτων προσώπων.
Τέσσερις (4) άδειες διαμονής
Μία (1) άδεια ικανότητας οδήγησης.
Φωτογραφίες τύπου διαβατηρίου, τρίτων προσώπων.
Επτά (7) κινητά τηλέφωνα.
Χρηματικό ποσό -800- ευρώ.
Μία (1) ψηφιακή φωτογραφική μηχανή.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου