Σάββατο, 14 Απριλίου 2012


Ασύλληπτος ο φονιάς του Καντάρη;
Ένας Πακιστανός, ο οποίος παραμένει ασύλληπτος ως σήμερα, ενδέχεται να είναι ο κύριος δράστης της δολοφονίας του Μανώλη Καντάρη, πριν περίπου έναν χρόνο, στο κέντρο της Αθήνας. Ο άνθρωπος που διαφεύγει της σύλληψης, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Realnews της Κυριακής, φέρεται να είναι αυτός που χτύπησε με το μαχαίρι το θύμα.
Τα ως τώρα δεδομένα ανατρέπονται σχετικά χάρη σε ένα βίντεο από κάμερα ασφαλείας ιδιωτικής επιχείρησης αλλά και σε έναν μάρτυρα κλειδί.
Όσο για τα στοιχεία του συνεργού των δύο Αφγανών, αυτά, σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, είναι γνωστά στις αρχές και στον ένατο τακτικό ανακριτή ο οποίος χειρίζεται την υπόθεση.
Ο συγκεκριμένος άνθρωπος όμως παραμένει ασύλληπτος.
Το βίντεο και η μαρτυρία
Να ξεκινήσουμε με το βίντεο από την κάμερα ασφαλείας. Ο Πακιστανός περπατά, όπως φαίνεται στο βίντεο, μαζί με τους δύο ήδη φυλακισμένους Αφγανούς.
Συγχρόνως, μία μαρτυρία, όχι μόνο τον τοποθετεί την ώρα που έγινε ο φόνος στο συγκεκριμένο σημείο μαζί με τους δύο συνεργούς του, αλλά πολύ περισσότερο προσδίδει και δόλο στους δύο Αφγανούς, οι οποίοι είχαν ισχυριστεί ούτε λίγο ούτε πολύ πως ήταν η κακιά στιγμή που λένε.
Στη μαρτυρία, η οποία υπάρχει στο αποδεικτικό υλικό και που μέρος της δημοσιεύεται στην Realnews της Κυριακής, ο μάρτυρας υποστηρίζει πως ήρθε στο μαγαζί του ο ένας εκ των δραστών, τον οποίον είχε αναγνωρίσει από φωτογραφίες, για να του πουλήσει μία κάμερα.
Δεν τέθηκε θέμα να την αγοράσει και απλώς την κράτησε στο μαγαζί του κάποιες ώρες.
Την επόμενη ημέρα ξαναπέρασε ο άνθρωπος που είχε αφήσει την κάμερα και τον ρώτησε εάν ενδιαφερόταν να αγοράσει την κάμερα.
"...αυτήν τη βιντεοκάμερα που την βρήκες", τον ρώτησε ο μάρτυρας για να λάβει την απάντηση:
"μη σε νοιάζει".
Στη συνέχεια ο καταστηματάρχης και μάρτυρας, ο οποίος ήξερε πια για τη δολοφονία, (δεν γνώριζε την πρώτη φορά που τον επισκέφθηκε ο φερόμενος ως φονιάς), τον ρώτησε εάν σκότωσε άνθρωπο για μια κάμερα.
Τότε ο Αφγανός του αποκάλυψε την πλήρη αλήθεια, καθώς του απάντησε:
"Φώναζε πολύ. Τι να έκανα";
Να σημειωθεί πως στον ανακριτή είχε πει ότι δεν ήθελε να σκοτώσει το Μανώλη Καντάρη και αιφνιδιάστηκε όταν το έκανε ο Πακιστανός. Φαίνεται λοιπόν πως τη μοιραία μαχαιριά την έδωσε ο Πακιστανός, ο οποίος όπως όλα δείχνουν παραμένει ασύλληπτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου