Δευτέρα 23 Απριλίου 2012


Από τα Ζωνιανά “χτύπησαν” το ηλεκτρονικό σύστημα συνταγογράφησης!
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Αθανάσιο Εξαδάκτυλο, ο οποίος επικαλέσθηκε στοιχεία που έλαβε πριν από τρεις ημέρες από το Εργαστήριο Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πατρών, από τα Ζωνιανά και όχι από την Αθήνα ή κάποια άλλη μεγάλη πόλη, δεχόταν καθημερινά τις περισσότερες επισκέψεις το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, στο οποίο επιτέθηκαν χάκερς λίγες μέρες πριν το Πάσχα.....
Τα στοιχεία αυτά, είπε ο κ. Εξαδάκτυλος, γενούν την υποψία ότι οι χάκερς έδρασαν μέσω σέρβερ από τα Ζωνιανά.
Ο κ Εξαδάκτυλος υπενθύμισε επίσης ότι ο ΙΣΘ είχε προσφύγει στη δικαιοσύνη καταγγέλλοντας ότι το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης δεν είναι ασφαλές.
«Η υπόθεση εκδικάστηκε τον περασμένο Νοέμβριο και οι υπεύθυνοι της ΗΔΙΚΑ ισχυρίστηκαν στο δικαστήριο ότι το σύστημα είναι ασφαλές. Η δίκη πήρε αναβολή. Λίγο πριν το Πάσχα διαπιστώθηκε ότι οι χάκερς μπαινόβγαιναν στο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης και όχι μόνο έγραψαν ενάμισι εκατομμύριο συνταγές αλλά και είχαν πρόσβαση στα στοιχεία 9,5 εκατομμυρίων ασφαλισμένων και 60.000 γιατρών. Από το υπουργείο Υγείας είπαν ότι αναχαίτισαν την επίθεση των χάκερς. Γελοιοποιήθηκαν όμως. Πώς αλλιώς εξηγείται το ότι ζήτησαν να αλλάξουν οι κωδικοί των γιατρών; Και μένουν αναπάντητα τα εξής ερωτήματα: Γιατί άφησαν ανοιχτό το σύστημα ; Τι διασύνδεση έχουν με αυτούς που αφήνουν ανοιχτό το σύστημα; Και γιατί έδωσαν 24 εκατομμύρια για ένα σύστημα που έμεινε επίτηδες ανοιχτό;» είπε ο κ Εξαδάκτυλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου