Κυριακή 15 Απριλίου 2012

Απάτη - μαμούθ και στο ΙΚΑ ΠατησίωνΨάχνουν διασύνδεση με το κύκλωμα της Καλλιθέας
Νέα απάτη-μαμούθ, α λα Καλλιθέα, ψάχνει τώρα η ΕΛ.ΑΣ. και στο ΙΚΑ Πατησίων. Λίγες μόλις εβδομάδες μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου της υφαρπαγής δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ στο ΙΚΑ Καλλιθέας, η Οικονομική Αστυνομία έχει «εισβάλει» και στο υποκατάστημα του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων που βρίσκεται στην οδό Κεφαλληνίας 12-14, όπου έχει εντοπιστεί νέο colpo grosso υψηλόβαθμων υπαλλήλων του ασφαλιστικού οργανισμού.
Ανώτατα στελέχη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη μιλούν για «εξαΰλωση» για μία ακόμη φορά πολλών δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, κυρίως μέσω της χορήγησης συντάξεων-«μαϊμού» και με διαφόρων ειδών ασφαλιστικές απάτες.
Πρωταγωνιστικό ρόλο στο νέο σκάνδαλο έχουν και πάλι γυναίκες υπάλληλοι, οι οποίες υπηρετούν σε κρίσιμα πόστα του ταμείου.
Ήδη η Οικονομική Αστυνομία συγκεντρώνει καταθέσεις από εμπλεκομένους, κυρίως μη δικαιούχους συντάξεων, που εισέπρατταν με παράτυπες διαδικασίες μεγάλα ποσά.
Ωστόσο, σύμφωνα με ανώτατους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., «εξετάζονται κι άλλες περιπτώσεις για χορήγηση διαφόρων τύπων επιδομάτων»...
Στο ΙΚΑ Πατησίων το σκάνδαλο εντοπίζεται κυρίως στις παροχές των συντάξεων, όπου, σύμφωνα με πληροφορίες, αποκαλύφθηκε πλήθος ατασθαλιών και καταβολή εκατομμυρίων ευρώ σε δικαιούχους-«μαϊμού».
«Το Βήμα» μίλησε με τον διευθυντή του ΙΚΑ Πατησίων κ. Αθανάσιο Σταματόγιαννη, ο οποίος αρκέστηκε να μιλήσει για «μια απόρρητη έρευνα που πραγματοποιείται στο συγκεκριμένο υποκατάστημα του ΙΚΑ μετά τον εντοπισμό ορισμένων συναλλαγών σχετικά με τις συντάξεις οι οποίες θεωρούνται επιλήψιμες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου