Δευτέρα 16 Απριλίου 2012


ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΗΣ
Συνάδελφε, απόστρατε, Έλληνα.
Η Πατρίδα βιώνει την πιο δύσκολη περίοδο της Ιστορίας της μεταπολεμικά.
Μιας Ιστορίας λαμπρής, ένδοξης, που η πολιτισμένη ανθρωπότητα κρατάει καλά στην καρδιά της, στρέφοντας κάθε φορά με ευγνωμοσύνη το πρόσωπο της σε αυτή τη μικρή και φτωχή γωνιά του πλανήτη που ονομάζεται ΕΛΛΑΔΑ.
Δυστυχώς, δικά της παιδιά και ακόμη χειρότερα οι πολιτικοί της ηγέτες, βίασαν και βεβήλωσαν αυτήν την Ιστορία, κάνοντας την Πατρίδα σου, την Πατρίδα μας, περίγελο όλης της Γης.
Άνθρωποι που εκμεταλλεύθηκαν την εμπιστοσύνη που τους έδειξες, αναδεικνύοντάς τους στις μεγαλύτερες θέσεις τιμής και ορίζοντάς τους σαν πολιτικούς σου ηγέτες και με μόνο τους σκοπό τον πλουτισμό και την ικανοποίηση προσωπικών πολιτικών φιλοδοξιών, σε πρόδωσαν.
Σε υποχρέωσαν να ζεις χωρίς χρήματα, χωρίς ελπίδα για το μέλλον, χωρίς υπερηφάνεια, χωρίς να είσαι Εθνικά ανεξάρτητος και ακόμη χειρότερα, χωρίς τα παιδιά σου και τα παιδιά των παιδιών σου, τα οποία τα διώχνουν καθημερινά σε ξένες χώρες που εκμεταλλεύονται χωρίς να δαπανήσουν ούτε δραχμή, τους κόπους τους, τις θυσίες τους, τα όνειρα τους και τα χρήματα που δαπανήθηκαν από την οικογένεια σου για να τα δεις περήφανος να μεγαλουργούν δίπλα σου, στη χώρα σου στη γειτονιά σου.
Συνάδελφε
Αυτός ο Γολγοθάς που ανέρχεται η Πατρίδα, είναι μακρύς, ανηφορικός και δύσκολος. Και για να τον ανέβει και να βρει τη λύτρωση και τη δικαίωση, χρειάζεται πολλούς να κρατήσουν το βαρύ Σταυρό που τις φόρτωσαν τα ίδια της τα παιδιά.
Εμείς μια ομάδα συναδέλφων σου, άνθρωποι που χαρήκαμε και κλάψαμε μαζί για δεκαετίες, όπου η Πατρίδα μας όριζε να την υπηρετήσουμε, αποφασίσαμε να αναλάβουμε αυτό το φορτίο του Σταυρού και δημιουργήσαμε ένα κόμμα, το ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ.
Ένα κόμμα που έμεινε μακριά από όσους υπηρέτησαν το πολιτικό σύστημα και ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΟΛΟΙ άλλος λίγο, άλλος πολύ για την καταστροφή μας.
Ένα κόμμα που αγκαλιάστηκε σε αυτό το λίγο χρονικό διάστημα από ανθρώπους όλων των πολιτικών πεποιθήσεων, όλων των επιπέδων μόρφωσης και όλων των επαγγελμάτων (από ανώτατους δικαστικούς λειτουργούς, καθηγητές Πανεπιστημίων, εργάτες, ανέργους).
Ένα κόμμα που παραμένει αποκλεισμένο από τα αμαρτωλά ΜΜΕ γιατί δεν δέχθηκε να σκύψει το κεφάλι.
Φίλε, συναγωνιστή
Εμείς οι λίγοι, άνθρωποι που μας γνωρίζεις, άνθρωποι με μεγάλες αδυναμίες και ελαττώματα αλλά που σαν εσένα βάζουμε πάντα μπροστά και πάνω από όλα την Πατρίδα, όπως μπολιαστήκαμε από το λιτό ένδυμα που φορέσαμε επί δεκαετίες και που λέγεται «ΣΤΟΛΗ», αποφασίσαμε να βρούμε το κουράγιο, να μη λυπηθούμε οικονομικές, οικογενειακές και προσωπικές θυσίες και να δώσουμε αυτό που μπορούμε για την αναγέννηση της Ελλάδας μας.
Αλλά το φορτίο είναι βαρύ. Σίγουρα εμείς δεν θα το εγκαταλείψουμε μέχρι τέλους. Αλλά περιμένουμε και εσένα, τον φίλο, το συναγωνιστή, τον Έλληνα Αξιωματικό, να βοηθήσεις σε αυτόν τον άδολο αγώνα, γιατί με τη δική σου βοήθεια θα κάνουμε θαύματα όπως έκαναν πάντα οι Έλληνες.
Συνάδελφε.
Μη φοβηθείς. Μη σκεφτείς αυτά τα λίγα που μας χωρίζουν και που δεν είναι τίποτε μπροστά σε αυτά που μας ενώνουν. 
Μη διστάσεις. Ήρθε η ώρα να κάνουμε το καθήκον μας.
Η Ελλάδα σε χρειάζεται. Τα παιδιά σου σε χρειάζονται. Τα παιδιά του φίλου σου και του γείτονα σου σε χρειάζονται. 
Θα μείνεις πίσω; Όχι γιατί έχεις μάθει να παλεύεις και να αγωνίζεσαι. Βρες πάλι τη δύναμη που σου κλέψανε και έλα μαζί μας να κάνουμε αυτό που εμείς όλοι ξέρουμε να κάνουμε καλλίτερα από όλους. Να βγάλουμε την ΕΛΛΑΔΑ από το βούρκο που την πέταξαν τα παιδιά της.
Απλά, ανώνυμα, χωρίς να διεκδικούμε δάφνες και φωτοστέφανα, μόνο για να ξαναδούμε το χαμόγελο στα χείλη των παιδιών μας που ζουν χωρίς αύριο.
Συνάδελφε
Η Πατρίδα σε χρειάζεται.
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ σε περιμένει ώστε μαζί να κάνουμε το αδύνατο. Να κατεβάσουμε την ΕΛΛΑΔΑ μας από το Σταυρό της και να την ντύσουμε με ένα νέο, καθαρό μανδύα, το μανδύα της αισιοδοξίας, της ελπίδας και της αναγέννησης.
Και φορώντας αυτόν τον μανδύα, να απλωθεί σε όλη την οικουμένη και να ακουσθεί και πάλι το όνομα της με σεβασμό, εκτίμηση και δέος από φίλους και εχθρούς.
Και εμείς, στο περιθώριο, χωρίς ανάγκη για τίτλους, αμοιβές και προσωπική προβολή, να χαιρόμαστε γιατί ήμασταν ένα μικρό λιθαράκι σε όλο αυτό το οικοδόμημα που θα συνεχίσουν τα δικά μας παιδιά.
Συνάδελφε
Είθε η ανάσταση του Θεανθρώπου να σημάνει και την ανάσταση της χώρας που έγινε ο «περιούσιος Λαός Του».
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΗΣ ΑΞΚΟΣ ε.α.
http://www.syndesmosee.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου