Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2012


Μυστήριος ο ρόλος του
Κουίζ?
Τι σχέση μπορεί να έχει μ' αυτά τα όπλα άτομο που τις τελευταίες ημέρες απασχόλησε πάρα πολύ την επικαιρότητα; Το οπλοστάσιο μ' ένα κάρο χειροβομβίδες, είχε αποκαλυφθεί από την Ασφάλεια Αττικής στη Βήσσανη Ιωαννίνων στα ελληνοαλβανικά σύνορα τον Δεκέμβριο του 2010. Και για να σας βοηθήσουμε: Ποια θα μπορούσε να είναι  η  "συμβολή" του ατόμου αυτού στην υπόθεση;
Η ανακοίνωση της ΓΑΔΑ που έγινε στις 19-12-2010
Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφορίας που ανέφερε ότι στην
περιοχή των Ιωαννίνων και κοντά στα Ελληνοαλβανικά σύνορα δραστηριοποιούνται Αλβανοί και Έλληνες, οι οποίοι έχουν συγκροτήσει ομάδα δομημένη και με διαρκή δράση, με σκοπό την εισαγωγή στην Ελληνική Επικράτεια, τη μεταφορά, την αποθήκευση και στη συνέχεια την πώλησή όπλων, χειροβομβίδων και φυσιγγίων, σε συνεργασία με Αστυνομικούς της Υ.Δ.Ο.Ε.Α.Η. / Τμ. 2ο Αρχαιοκαπηλίας και Α. Δ. Ιωαννίνων εντόπισαν και συνέλαβαν τα μέλη αυτής.
Συνελήφθησαν τρεις (3) Αλβανοί υπήκοοι, ηλικίας 18, 20, και 36 ετών, και δύο (2) ημεδαποί εκ των οποίων ένας (1) άντρας και μία (1) γυναίκα, ηλικίας 45 και 48 ετών αντίστοιχα, στα Ιωάννινα και στις Αχαρνές Αττικής.
Συνολικά στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
Τέσσερα (4) εύχρηστα πολεμικά τυφέκια με (3) γεμιστήρες και διόπτρες.
Ένα (1) εύχρηστο πολεμικό οπλοπολυβόλο με γεμιστήρα και διόπτρα.
Δύο (2) εύχρηστα πολεμικά τυφέκια τύπου ΑΚ-47 (KALASNIKOV), με γεμιστήρες το ένα εκ των οποίων με ενσωματωμένη ξιφολόγχη.
Ένα (1) κυνηγετικό τυφέκιο – δίκανο.
Εικοσιπέντε (25) χειροβομβίδες.
Ένα (1) καπνογόνο.
Έντεκα (11) πυροκροτητές.
Διακόσια ενενήντα επτά (297) φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου