Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012


H Ρωσία στηρίζει τη Λευκορωσία αντιδρώντας στις κυρώσεις
Την υποστήριξή της προς τη Λευκορωσία εξέφρασε η Ρωσία, καλώντας τις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ένωση να μην επιβάλουν νέες οικονομικές κυρώσεις κατά του Μινσκ για το θέμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων
Ο Ρώσος πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ τάχθηκε εναντίον των οικονομικών κυρώσεων κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον πρόεδρο της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο.
«Οι πρόεδροι της Ρωσίας και της Λευκορωσίας επανέλαβαν ότι η χρήση των μέτρων της οικονομικής πίεσης ή του εκφοβισμού είναι απαράδεκτα στις διεθνείς σχέσεις» ανέφερε η κοινή ανακοίνωση των Μεντβέντεφ και Λουκασένκο.
«Τέτοιου είδους μέτρα δημιουργούν τεχνητά εμπόδια στο εμπόριο. Αυτό θα έχει πρώτα αρνητική επίδραση στους κοινούς ανθρώπους» προσθέτει η ανακοίνωση.
Μετά την επανεκλογή του κ. Λουκασένκο το 2010 και την έντονη καταστολή των εναντίον του διαδηλώσεων, η Ουάσιγκτον και οι Βρυξέλλες επέβαλαν ταξιδιωτικούς περιορισμούς στον Λευκορώσο πρόεδρο και σε κορυφαίους αξιωματούχους του, ενώ πάγωσαν περιουσιακά στοιχεία που σχετίζονται με εκείνους.
Τώρα, η ΕΕ εξετάζει νέες κυρώσεις, μεταξύ των οποίων απαγόρευση χορήγησης θεώρησης διαβατηρίων (βίζες) και πάγωμα περιουσιακών στοιχείων μέχρι και 30 ακόμη προσώπων στη Λευκορωσία.
Οι Ευρωπαίοι υπουργοί Εξωτερικών σχεδιάζουν να ανακοινώσουν την απόφασή τους για τις κυρώσεις κατά τη διάρκεια συνάντησής τους στις Βρυξέλλες την επόμενη εβδομάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου