Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012


mhtropoliths Peiraia1 Λάβρος ο Μητροπολίτης Πειραιώς εναντίον της αριστεράςΛάβρος ο Μητροπολίτης Πειραιώς εναντίον της αριστεράς
Ξέσπασε κατά των αριστερών μιλώντας στο ΚΟΝΤΡΑ, ο μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, προειδοποιώντας τους Έλληνες για τους μεγάλους κινδύνους που ενδέχεται να προκύψουν από την υπερψήφιση πολιτικών σχηματισμών της αριστεράς. Ο ιεράρχης, για άλλη μια φορά δεν μάσησε τα λόγια του και ήταν πολύ καυστικός. Διαβάστε:
«Σήμερα ξαναϋψωνεται το ιδεολόγημα του αθεϊσμού του 19ου αιώνος από τη λεγόμενη αριστερά, σήμερα ζούμε με τον παλαιοημερολογισμό του Στάλιν και του Λένιν, από μερικούς θιασώτες τους. Η πεπατημένη οδός, η αποτυχημένη, του λεγομένου ιστορικού υλισμού και του λεγόμενου υπαρκτού σοσιαλισμού, προβάλλεται ως δήθεν έξοδος από το αδιέξοδο της χώρας μας. Αποτυχημένες ιστορικά συνταγές, αποτυχημένα μοντέλα της νέας πορείας του λαού μας. Θα τους χαρακτήριζα όμως ως εχθρούς της αληθείας, γιατί δεν μπορούν να καταλάβουν το αυτονόητο: από τον άνθρωπο τρία πράγματα δεν μπορείς να ξεριζώσεις… Δεν μπορείς να ξεριζώσεις το πάθος της ελευθερίας, την ιδιοκτησία και τη μεταφυσική ενατένιση. Ο άνθρωπος που απογυμνώνεται από το μεταφυσικό στοιχείο της υπάρξεώς του, είναι ευνουχισμένος, είναι ανέστιος, είναι ευεπίφορος σε κάθε έγκλημα. Και γιατί να μην είναι. Αν είναι όπως λέει το ΚΚΕ και ο Συνασπισμός, ο κ. Τσίπρας, να πεθάνουμε και να εκμηδενιστούμε σε δέκα χρόνια, είκοσι, και γι’ αυτό ακριβώς προβάλλουν το μοντέλο της αθεΐας, τότε γιατί να είμαι δίκαιος και ηθικός; Θα πρέπει να ηδονιστώ από πάσαν οπή του σώματός μου! Θα πρέπει να αρπάξω ό,τι μπορώ! Θα πρέπει να γίνω ζούγκλα! Αυτά όλα λοιπόν τα εξανδραποδίζουν και νομίζουν ότι έτσι θα χτίσουν καλύτερο κόσμο. Τον έχτισαν στη Ρωσία, στη Ρουμανία, στη Βουλγαρία, και τώρα παραμένει δυστυχώς στη Βόρεια Κορέα, όπου ο κόσμος βγήκε στους δρόμους στο χιόνι να κλάψει τον περίφημο ηγέτη και όποιος δεν έκλαιγε πολύ, μπήκε έξι μήνες στο αναμορφωτήριο. Αυτά τα πρότυπα θέλουν να μας φέρουν στην Ελλάδα οι κύριοι αυτοί. Και γι’ αυτό λέω ότι ο λαός πρέπει να το σκεφθεί. Βέβαια, οι άνθρωποι που έχασαν τις δουλειές τους, οι άνθρωποι που είναι άνεργοι, οι άνθρωποι στους οποίους κόπηκε η σύνταξή τους, ο μισθός τους, οι οποίοι δεν θα πάρουν το φάρμακό τους, έχουν μια οπωσδήποτε δικαία οργή, η οποία εκπωματίζεται ανυψώνοντας τέτοια ιδεολογήματα. Και αυτό είναι ένας μεγάλος κίνδυνος για τη χώρα μας. Γι΄αυτό το λόγο λέω και επαναλαμβάνω με δριμύτητα ότι όλοι πρέπει να σκεφτούμε πολύ σοβαρά ποιούς ανθρώπους θα επιλέξουμε ως πρόσωπα για να στελεχώσουν το νέο κοινοβούλιο, γιατί εμείς θα είμαστε υπεύθυνοι για το μετά ταύτα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου