Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2012


Είχαν "ανοίξει" 218 αποθήκες στην Αττική
Μία από τις μεγαλύτερες σπείρες διαρρηκτών, που εδώ και μήνες είχε διαπράξει εκατοντάδες κλοπές από αποθήκες σπιτιών και πολυκατοικιών... στην νοτιοανατολική και βορειοανατολική Αττική, αναζητώντας, κυρίως, χρήματα που έκρυβαν οι ιδιοκτήτες τους, (οι οποίοι τα έβγαζαν από τις Τράπεζες για να τα γλιτώσουν σε περίπτωση πτώχευσης της χώρας), αλλά έκλεβαν μέχρι και δοχεία με λάδι, εξαρθρώθηκε από την Ασφάλεια.
Τα μέλη της σπείρας, που αποτελείτο -κατά κύριο λόγο- από Γεωργιανούς, κατέστρωναν ολόκληρα στρατηγικά σχέδια, με χάρτες και ειδικές ομάδες παρακολούθησης σπιτιών και στη συνέχεια «χτυπούσαν» μεθοδικά και με την καθοδήγηση δύο αρχηγικών στελεχών,ηλικίας 28 και 27 ετών.
Σε συντονισμένη επιχείρηση, συνελήφθησαν 14 μέλη της σπείρας, ηλικίας από 21 έως 44 ετών, μεταξύ των οποίων και οι δύο αρχηγοί, ενώ αναζητούνται ακόμα επτά γνωστά άτομα και άλλα άγνωστα, που συμμετείχαν στις επιθέσεις. Πολλοί από τους συλληφθέντες είναι σεσημασμένοι και από το παρελθόν για παρόμοια αδικήματα.
Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί οι διαρρήξεις σε 218 αποθήκες, που διαπράχθηκαν τους τελευταίουςοκτώ μήνες.
Τα μέλη της σπείρας, είχαν ως χώρους οργάνωσης και σχεδιασμού των εγκληματικών τους ενεργειών, δύο σπίτια στην περιοχή του Νέου Κόσμου και της Δάφνης, όπου σχεδίαζαν και σημείωναν επάνω σε γεωγραφικούς χάρτες τις «επιχειρήσεις» τους, πριν πραγματοποιήσουν τις «επιδρομές».
Οι δράστες, αφού επέλεγαν τους «στόχους» τους, έμπαιναν σε πολυκατοικίες, κυρίως αργά το βράδυ ή τα ξημερώματα, παραβιάζοντας τις κύριες εισόδους, και στη συνέχεια αφού παραβίαζαν τις πόρτες των αποθηκών, αφαιρούσαν χρήματα, χρυσαφικά, κοσμήματα, ηλεκτρονικές και ηλεκτρικές συσκευές, είδη ένδυσης - υπόδησης, τρόφιμα, ποτά, δοχεία με λάδι, διάφορα είδη διακόσμησης κ.λπ.
Τα χρήματα που αφαιρούσαν τα μετέφεραν στο εξωτερικό και ιδίως σε χώρες της ανατολικής Ευρώπης, μέσω εταιρειών μεταφοράς χρημάτων. Τα χρυσαφικά και άλλα αντικείμενα αξίας τα πουλούσαν σε περιοχές του κέντρου της Αθήνας, ενώ άλλα καθημερινής χρήσης αντικείμενα, τα κρατούσαν για προσωπική τους χρήση.
Κατά τη διάρκεια διαδοχικών οργανωμένων αστυνομικών επιχειρήσεων των Υπηρεσιών Ασφαλείας της Νοτιοανατολικής Αττικής, με τη βοήθεια και τη συνδρομή των Υπηρεσιών Ασφάλειας της Βορειοανατολικής Αττικής και της Αθήνας, συνελήφθησαν τα δέκα από τα 14 βασικά μέλη της οργάνωσης.
Σε ταυτόχρονες έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια των συλληφθέντων, βρέθηκε μεγάλος αριθμός από ηλεκτρονικές και ηλεκτρικές συσκευές (φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα, βιντεοκάμερες κ.ά.), χρήματα, ρολόγια χειρός, κοσμήματα, ποδήλατα, είδη ρουχισμού, βαλίτσες και σακίδια, δοχεία με λάδι κ.ά., καθώς και διαταγές αποστολής χρημάτων στο εξωτερικό.
Επιπλέον, σε έρευνα που έγινε στα τρία αυτοκίνητα που χρησιμοποιούσαν, βρέθηκαν χάρτες της Αττικής με σημειωμένες διευθύνσεις, διαρρηκτικά εργαλεία, μεταλλικές λάμες και άλλα αντικείμενα. Τα αυτοκίνητα αυτά κατασχέθηκαν ως μέσα μεταφοράς και αποθήκευσης κλοπιμαίων.
Από τις 218 διαρρήξεις αποθηκών, οι 53 ήταν στη Γλυφάδα, 22 στον Αλιμο, 20 στην Αγία Παρασκευή, 18 στο Βύρωνα, 13 στην Ηλιούπολη, 10 στην Αργυρούπολη, 10 στο Μαρούσι, 10 στην Καισαριανή, 9 στην Πεύκη, 8 στο Ελληνικό, 7 στη Βούλα, 7 στα Βριλήσσια, 7 στο Χαλάνδρι, 5 στον Άγιο Δημήτριο, 3 στην Κηφισιά, 3 στην Νέα Χαλκηδόνα, 3 στον Κολωνό, 2 στο Χολαργό, 2 στην Μεταμόρφωση, 2 στου Ζωγράφου, μία στο Νέο Ηράκλειο, μία στο Παλαιό Φάληρο, μία στους Αμπελόκηπους και μία στο Παγκράτι.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου