Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2012


Πολλά τα λεφτά για την Ιταλία
Eντοπίσθηκε από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.) στη Ν. Φιλαδέλφεια, σταθμευμένο ένα φορτηγό όχημα (τύπου Βαν), στο πίσω μέρος του οποίου βρίσκονταν κλειδωμένοι σαράντα πέντε (45) αλλοδαποί υπήκοοι ( -42- υπήκοοι Αφγανιστάν, -2- Ιράκ και -1- Αιγύπτου). 
Από την έρευνα που διενεργήθηκε από το Τμήμα Συντονισμού της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής που διοικεί ο Βασίλης Λάππας, προέκυψε ότι μέλη οργανωμένου κυκλώματος λαθροδιακίνησης μεταναστών, προσέγγισαν τους παραπάνω αλλοδαπούς σε κεντρικά σημεία της Αθήνας και τους πρότειναν να τους προωθήσουν μέσω Ηγουμενίτσας στην Ιταλία, έναντι χρηματικού ποσού που κυμαίνονταν από 1000 έως 1500 ευρώ το άτομο. Κάποιοι από τους αλλοδαπούς κατέβαλαν το συμφωνηθέν χρηματικό ποσό, ενώ κάποιοι άλλοι θα το κατέβαλαν με την άφιξή τους στην Ιταλία. Η μεταφορά των ανωτέρω, για άγνωστους λόγους, τελικά δεν πραγματοποιήθηκε, με αποτέλεσμα να εντοπισθούν από τους αστυνομικούς στο σημείο που τους εγκατέλειψαν. 
Οι συλληφθέντες οδηγηθήκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ αναζητούνται έξι (6) αλλοδαποί, μέλη του κυκλώματος που είχε οργανώσει τη μεταφορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου