Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2012


Ας αφυπνιστεί έστω και τώρα η Ελληνική κοινωνία
 Οι εμπρησμοί ήταν μόνο μια όψη
Η κυνική ομολογία του πρώην Τούρκου πρωθυπουργού που όπως φαίνεται συνδέεται με την διερεύνηση των αρχείων του Τουρκικού κράτους, δεν ήταν μόνον συγκλονιστική ως προς την έκταση των εχθρικών ενεργειών αλλά φανέρωσε κάτι που χρόνια τώρα τονίζουμε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη μια εκτεταμένη Τουρκική προσπάθεια κατά της Ελλάδας, σε όλα τα επίπεδα δράσης.
Μια περικύκλωση από την Αλβανία όπου υπάρχουν στρατιωτικές αλλά και άλλες συμφωνίες, τα Σκόπια, τη Βουλγαρία και μια μόνιμη απειλή στο Αιγαίο τη Θράκη και τη Κύπρο, μυστική και ευθεία. Η Τουρκική πολιτική, το διαπιστώνει και ο πλέον κακόπιστος, είτε κυβερνούν οι Ισλαμιστές, είτε οι Κεμαλιστές, είτε κάθε άλλη πολιτική δύναμη, έχει ως μόνιμο στόχο την υπονόμευση της Ελλάδας.
Σχεδιασμένη και σταθερή
Η δημοσίευση του βιβλίου του Τούρκου διπλωμάτη Μπουλούκμπαση, εξήγησε με λεπτομέρειες πως η Τουρκία οδηγούσε την Ελλάδα σε άσκοπο διάλογο προωθώντας τις θέσεις της σταδιακά και περιορίζοντας την άσκηση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, έρχεται τώρα να προστεθεί μια ομολογία που επιβεβαιώνει αυτό που ήδη γνωρίζαμε (το περιοδικό «Μέτωπο» είχε κάνει σχετικές δημοσιεύσεις) αλλά και πολλά άλλα μέσα, για τις συστηματικές επιθέσεις των μυστικών υπηρεσιών και των ελεγχόμενων απ’ αυτές κλιμακίων. Το γεγονός ότι όλα αυτά συμβαίνουν επί σειρά ετών χωρίς να αντιμετωπίζονται, γιατί η χώρα έχει ηγεσίες υποτονικές και ανάξιες του ρόλου τους, οδηγεί σε νέες πιθανές περιπέτειες.
Τα Ίμια ήταν ένα μέρος του σεναρίου που κατέληξε στις γκρίζες ζώνες. Ο Τουρκικός σχεδιασμός συνεχίζει να αναπτύσσει την δυναμική του ανενόχλητος. Όσο ο πολιτικός κόσμος, το οικονομικό κατεστημένο, ο ελεγχόμενος τύπος, οι προδότες διανοούμενοι, οι κοσμοπολίτες διπλωμάτες, εξακολουθούν να προσβλέπουν στην ελληνοτουρκική φιλία και τον δήθεν διάλογο, η δυσμενής τροπή θα είναι δεδομένη.
Ασύλληπτο το εύρος των προβλημάτων
Απέναντι σε μηχανισμούς και ενέργειες που υπακούουν σε στρατηγικό και τακτικό σχεδιασμό και επεκτείνονται πολύ πέραν των ορίων, κάποιων πληροφοριών και σαμποτάζ, η Ελλάδα όχι μόνο αρνείται να παρακολουθήσει τις εξελίξεις, αλλά αποδυναμώνει και τις αμυντικές της δυνατότητες. Ήδη, η Ναυτική Διοίκηση του Ιονίου εισέρχεται σε φάση αδράνειας και πιθανής κατάργησης. Η Θράκη αντιμετωπίζει την αποθράσυνση του Τουρκικού προξενείου και την εξελισσόμενη επιβουλή αλλότριων συμφερόντων, η Κύπρος δέχεται νέους επιθετικούς σχεδιασμούς της Άγκυρας, ενώ η χώρα παραμένει ανοχύρωτη στην αθρόα είσοδο λαθρομεταναστών μουσουλμάνων.
Ανατολή και Δύση
Την ίδια στιγμή που κρίση στο Δυτικό κόσμο από τις δυνάμεις της παγκόσμιας τοκογλυφίας παίρνει διαστάσεις η Τουρκία ακολουθεί την διαδρομή οικοδόμησης πλαισίου για την ανάπτυξη του νεοθωμανικού οράματος. Η αποδεδειγμένα εξαρτημένη και ανίκανη να ανταποκριθεί σε ανάλογες συγκυρίες πολιτική τάξη αδυνατεί ακόμα και να συλλάβει την τραγικότητα των περιστάσεων.
Αυτός ο πολιτικός χρόνος απαιτεί πρώτα από όλα απόφαση και διαρκή επαγρύπνηση. Άμεση αντιμετώπιση στις προκλήσεις και συγκρότηση εθνικού μετώπου που να διατρέχει την κοινωνία και τις ένοπλες δυνάμεις. Έστω και η ελάχιστη ολιγωρία ή παράλειψη, η έλλειψη συνειδητοποίησης σημαίνει εγκληματική στάση κατά της πατρίδας.
Πηγή: http://www.ethnikometopo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου