Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2012


Ελέγχους σε ενεχυροδανειστήρια φέρνει διάταξη της ΕΛ.ΑΣ.
Εντατικούς ελέγχους στα ενεχυροδανειστήρια, που πολλαπλασιάζονται το τελευταίο χρονικό διάστημα, και ηλεκτρονική καταγραφή αυτών πραγματοποιεί η ΕΛ.ΑΣ.
 Η εντολή διενέργειας εντατικών ελέγχων δόθηκε από το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ. Σκοπός των ελέγχων να διαπιστωθεί αν πληρούνται οι προϋποθέσεις λειτουργίας των ενεχυροδανειστηρίων που το τελευταίο διάστημα παρουσιάζουν έντονη δραστηριότητα.
 Έγγραφο του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Χρήστου Παπουτσή, που αναφέρεται στη συγκεκριμένη αστυνομική διάταξη διαβιβάστηκε στη Βουλή ως απάντηση σε σχετική ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Φραγγίδη. Ο βουλευτής είχε καταγγείλει πως τα ενεχυροδανειστήρια που «ξεφυτρώνουν σα μανιτάρια»  λειτουργούν σαν «παρατράπεζες», επισημαίνοντας πως τα χρήματα που δέχεται ο πωλητής σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στην πραγματική αξία πώλησης των αντικειμένων.
Η αστυνομική διάταξη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη εκδόθηκε το 2011 για την «Άσκηση του επαγγέλματος των αργυραμοιβών, παλαιοπωλών, ενεχυροδανειστών και ασχολούμενων με την αγοραπωλησία ή τήξη μεταχειρισμένων κοσμημάτων και κομψοτεχνημάτων από χρυσό και λοιπών τιμαλφών». Οπως ανέφερε μάλιστα ο αρμόδιος υπουργός, σκοπός της συγκεκριμένης κανονιστικής πράξης είναι  η πρόληψη και η αποτροπή εγκληματικών συμπεριφορών από τα ενεχυροδανειστήρια, που έχουν ήδη ξεκινήσει να καταγράφουν ηλεκτρονικά οι αστυνομικές αρχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου