Κυριακή, 8 Ιανουαρίου 2012


Έφτασαν οι Ρώσοι ναυτικοί στη Ταρτούς της Συρίας
Ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού σε επίσκεψη στη Ταρτούς επιβεβαιώσε τις στενές διμερείς σχέσεις
Ταρτούς / Ο Αρχιπλοίαρχος του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού, Πρόεδρος της στρατιωτικής αντιπροσωπείας που επισκέπτεται σήμερα την πόλη Ταρτούς στην συριακή ακτή, επιβεβαίωσε τις στενές ιστορικές σχέσεις μεταξύ της Ρωσίας και της Συρίας.
 «Η Συρία είναι μια χώρα γνωστή για τον πολιτισμό της, ριζωμένο στην ιστορία ... Είναι η χώρα της ανοχής και της γενναιοδωρίας», είπε, τονίζοντας ότι την σημασία της επίσκεψής του βρίσκεται και ότι θέλει να λάβει γνώση της κουλτούρας και του πολιτισμού του συριακού λαού.
Επισήμανε ότι ο ελλιμενισμός των ρωσικών πλοίων στη Συρία σκοπεύει  να «κλείσει τις απόστασεις μεταξύ των δύο χωρών και να ενισχύσει τις μεταξύ τους φιλικές σχέσεις» και ευχήθηκε  τα καλύτερα για τη Συρία και το λαό της.
Από την πλευρά τους, οι Πλοίαρχοι των ρωσικών πλοίων εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους με το συριακό λαό και την ηγεσία του, δηλώνοντας  ότι η Ρωσία είναι φίλη της Συρίας.
Ο κυβερνήτης της Ταρτούς Atef An-Nadaf, υπογράμμισε τη «αξιότιμη» θέση της Ρωσίας προς τη Δαμασκό.
AA & T. Slimani
Το άρθρο αυτό προέρχεται από το Αραβοσυριακό Πρακτορείο Ειδήσεων SANA, Δαμασκός-Συρία: Νέα από τη Συρία  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου