Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2012


ΡΟΔΟΣ: Έπιασαν Αθίγγανους με μισό τόνο χαλκό σε καλώδια και αγαλματίδια
Δικογραφία σχηματίσθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ρόδου σε βάρος δυο ημεδαπών...
Αθίγγανων, ηλικίας 49 και 23 ετών αντίστοιχα, για κλοπή και εμπρησμό. Αναλυτικότερα, ύστερα από μεθοδική ανάλυση στοιχείων και πληροφοριών που περιήλθαν στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου, εξακριβώθηκε η παράνομη δραστηριότητα των δραστών.
Ειδικότερα, οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση και πραγματοποιήθηκε έρευνα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου και της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. σε χώρο διαμονής των φερόμενων ως δραστών στον καταυλισμό Ρομά στο Καρακόνερο, κατά την οποία βρέθηκαν στην κατοχή τους 365 κιλά καμένων καλωδίων χαλκού.
Επιπλέον, σε παρακείμενο χώρο, σε μία εγκαταλελειμμένη παράγκα βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένα και θαμμένα 29 ορειχάλκινα αγαλματίδια διαφόρων διαστάσεων, 38 τεμάχια κοσμημάτων, ένα κινητό τηλέφωνο και ένα ζευγάρι γυαλιά ηλίου. Από την μέχρι τώρα έρευνα έχουν εξιχνιαστεί δυο κλοπές καλωδίων που διέπραξαν στις αρχές Αύγουστου από το υπόγειο δίκτυο φωτισμού στην νέα περιφερειακή οδό στην περιοχή Καρακόνερο και πριν μία εβδομάδα από αποθήκη ενός 59χρονου στην Ρόδο.
Τα χάλκινα καλώδια, αφού αναγνωρίστηκαν, αποδόθηκαν στους δικαιούχους, ενώ τα υπόλοιπα κατασχεθέντα αντικείμενα φυλάσσονται στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου, προκειμένου να εξακριβωθεί η προέλευση τους. Οι δράστες δεν συνελήφθησαν λόγω παρέλευσης των χρονικών ορίων του αυτοφώρου. Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου