Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011


Guardian: Στόχος του Πούτιν η Ρωσική Αυτοκρατορία μέχρι το 2024
Σε σημερινό της δημοσίευμα η Βρετανική εφημερίδα GUARDIAN γράφει για την προσωπικότητα του σημερινού Πρωθυπουργού και υποψήφιου για την Ρωσική Προεδρία, Βλαντιμίρ Πούτιν. Σύμφωνα με την εφημερίδα είναι ξεκάθαρο ότι ο Πούτιν στοχεύει μέχρι το 2024 στη δημιουργία Ρωσικής Αυτοκρατορίας που θα έχει ύπό την επιρροή της τα κράτη της πρώην Σοβιετικής Ένωσης.
“Ο Πούτιν είναι ο άνδρας που αποφασίζει για την εξωτερική πολιτική της Ρωσίας, έχει επιλέξει την οδό της σύγκρουσης με τις ΗΠΑ, ενώ συντηρεί εμμέσως και μια εθνικιστική τάση στο εσωτερικό της χώρας του”.
“Πρόσφατα ενεργοποίησε νέο σύστημα αντιπυραυλικού συναγερμού στο θύλακα του Καλίνινγκραντ, σε απάντηση της αντιπυραυλικής ασπίδας στην Ευρώπη, ενώ μετά την εκλογή του στην Προεδρία της Ρωσίας το Μάρτιο του 2012, δήλωσε ότι θα δημιουργήσει την Ευρασιατική ζώνη. Σκοπός του είναι η οικονομική ένωση όλων των χωρών της πρώην Σοβιετικής Ένωσης”.
“Η Ρωσία σκοπεύει να γίνει η χώρα που θα εξαρτάται από εκείνη ενεργειακά ολόκληρη η Ευρώπη, ενώ συμμετέχει σε μια τρελή κούρσα εξοπλιστικών προγραμμάτων”.
“Τα πράγματικά προβλήματα θα ξεκινήσουν μετά την εκλογή του το Μάρτιο του 2012″, καταλήγει το άρθρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου