Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011


GPO december 2011 Δημοσκόπηση GPO: Ιστορικά χαμηλά για ΠΑΣΟΚ και ΝΔ
Δημοσκόπηση GPO: Ιστορικά χαμηλά για ΠΑΣΟΚ και ΝΔ
Τίτλοι ειδήσεων από την Ελλάδα και τον κόσμο...
Ελαφρά πτώση της Ν.Δ. (αλλά πτώση σε μία εποχή που θα έπρεπε να είχε εκτοξευθεί) που εξακολουθεί να προηγείται όμως με 6,2% του ΠΑΣΟΚ, στη δημοσκόπηση της GPO που παρουσίασε η εκπομπή «Ανατροπή» στο MEGA. Η Νέα Δημοκρατία είναι πρώτο κόμμα με 21,5% και ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 15,3% (χωρίς αναγωγή αναποφάσιστων). 
Τέσσερις στους δέκα ψηφοφόρους της Ν.Δ. απορρίπτει την συμμετοχή στην κυβέρνηση Παπαδήμου και επίσης το ίδιο περίπου ποσοστό, ελαφρά αυξημένο απορρίπτει την απόφαση να στείλει την επιστολή στην Ε.Ε. για την δανειακή σύμβαση.
Τα δύο μεγάλα κόμματα βρίσκονται σε ιστορικά χαμηλά καθώς συγκεντρώνουν μόλις το 36,8% των ψηφοφόρων, ενώ η Αριστερά συγκεντρώνει ιστορικό υψηλό με 26% περίπου (χωρίς τους αναποφάσιστους).
Το ΚΚΕ παίρνει 10%, ο ΛΑΟΣ 7,1%, η Δημοκρατική Αριστερά 6,3%, ο ΣΥΡΙΖΑ 6,1%, οι Οικολόγοι 3% και η Δημοκρατική Συμμαχία 2,3%.
Στην ερώτηση ποιος είναι καταλληλότερος πρωθυπουργός ο Α. Σαμαράς προηγείται με 29,2% έναντι 16% του  Γ.Παπανδρέου. Ωστόσο το 53,8% των ερωτηθέντων απάντησε κανένας από τους δύο.
Συντριπτική είναι η απάντηση όσον αφορά την πολιτική του μνημονίου καθώς το 79,3% θεωρεί ότι απέτυχε. Επίσης το 51,4% εκτιμά ότι η οικονομική πολιτική του μνημονίου ήταν λάθος από την αρχή.
Το 88,8% δήλωσε ότι το 2011 μειώθηκαν τα έσοδά του. Παράλληλα το 80,7% εκτιμά ότι το 2012 η οικονομική του κατάσταση θα χειροτερέψει.
Το 76,7% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι η χώρα πρέπει να παραμείνει στο ευρώ, ενώ αύξηση παρουσίασε το ποσοστό αυτών που δε θεωρούν ότι πρέπει η Ελλάδα να παραμείνει πάση θυσία στο ευρώ στο 20,8%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου