Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011


Καλάσνικοφ με ξιφολόγχη
Τα Καλάσνικοφ των ... ετοιμοπόλεμων Αλβανών
Είχαν αποπειραθεί πριν τρεις μέρες να διαρρήξουν κοσμηματοπωλείο στη Πάργα
Στην κατοχή τους βρέθηκε κλεμμένο αυτοκίνητο από την περιοχή της Παιανίας.
Συνελήφθησαν χθες  το μεσημέρι στην Πάλαιρο Αιτωλοακαρνανίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, δυο αλλοδαποί άνδρες υπήκοοι Αλβανίας ηλικίας 25 και 23 ετών αντίστοιχα σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομη κατοχή όπλων και πυρομαχικών καθώς και για διάπραξη κλοπών κατ΄ εξακολούθηση.
Ειδικότερα, οι Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών και έρευνας που επακολούθησε εντόπισαν στην Πάλαιρο Αιτωλοακαρνανίας τους δυο αλλοδαπούς ενώ επιχειρούσαν να παραλάβουν όχημα που άνηκε στην ιδιοκτησία συγγενικού προσώπου του ενός από αυτούς.
Σε έρευνα που ενεργήθηκε στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
Δυο πολεμικά τυφέκια τύπου Kalashnikov .
Τρεις γεμιστήρες πολεμικών τυφεκίων Kalashnikov με 84 συνολικά φυσίγγια.
Μια βαριά.
Ένας κασμάς.
Μια μεταλλική ράβδο (σκύλα).
Δυο ζευγάρια γάντια.
Έπειτα από την αστυνομική έρευνα που ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αγρινίου προέκυψε ότι :
Πριν τρεις ημέρες (28-11-2011) πολύ νωρίς το πρωί, οι δυο συλληφθέντες, μαζί με άλλα τρία άτομα τα οποία αναζητούνται, μετέβηκαν με κλεμμένο από την Παιανία όχημα στη Πάργα Πρεβέζης όπου επιχείρησαν να διαρρήξουν χρυσοχοείο.
Επίσης, οι δράστες οδήγησαν τους Αστυνομικούς στο Μυτικα Αιτωλοακαρνανίας όπου σε υπαίθριο παρκιν είχαν αφήσει το κλεμμένο αυτοκίνητο. Σε έρευνα που ενεργήθηκε στο όχημα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πιστόλι τύπου replica και τρία γάντια. Από τον έλεγχο των στοιχείων του οχήματος προέκυψε ότι αυτό άνηκε σε 66χρονο ημεδαπό και είχε αφαιρεθεί πριν μια εβδομάδα περίπου (23-11-2011) από την Παιανία Αττικής.
Τα δυο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα κατασχέθηκαν και το ένα από αυτά θα αποδοθεί στον 66χρονο. Μεταξύ των άλλων στα οχήματα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αποδείξεις διοδίων, ένα έγγραφο του Αλβανικού ταχυδρομείου και ένα φωτοαντίγραφο Διαβατηρίου Αλβανικών Αρχών.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λευκάδας ενώ οι έρευνες για συμμετοχή των δραστών και σε άλλες παράνομες πράξεις συνεχίζονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου