Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011


Υψίστης εθνικής σημασίας ...
Από τον Βασίλη Λαμπρόπουλο
Μυστήριο καλύπτει μεγάλη επιχείρηση της ΕΥΠ που βρίσκεται σε εξέλιξη και η οποία χρηματοδοτείται με μεγάλα ποσά από τα απόρρητα κονδύλια των μυστικών υπηρεσιών. Σε αυτήν την άγνωστη επιχείρηση της ΕΥΠ αναφέρθηκε το πρωί της Παρασκευής στη Βουλή, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Χρήστος Παπουτσής ο οποίος δεν θέλησε να προχωρήσει σε καμία άλλη διευκρίνιση.
Για «υψίστης εθνικής σημασίας υπόθεση» και για «μεγάλη απειλή κατά της χώρας», μιλούν αναλυτές της λεωφόρου Κατεχάκη.
Σύμφωνα με ορισμένους αναλυτές της λεωφόρου Κατεχάκη «η υπόθεση στην οποία αναφέρθηκε ο κ. Παπουτσής είναι ένα ιδιαιτέρως σημαντικό εθνικό ζήτημα, σε μία προσπάθεια των ελληνικών αρχών να αποτρέψουν μία ιδιαίτερα δυσμενή απόφαση για τη χώρα. Πρόκειται για ένα ζήτημα του οποίου καμία παράμετρος δεν έχει δημοσιοποιηθεί και το διακύβευμα για την Ελλάδα είναι τεράστιο. Τη σχετική σημαντική πληροφορία είχε αρχικώς η ΕΥΠ κι αυτή χειρίζεται το υψίστης σημασίας ζήτημα με απόλυτη μυστικότητα».
Συγκεκριμένα ο κ. Παπουτσής στην ομιλία του στη Βουλή, σε σχέση με τους ελέγχους της ΑΔΑΕ στην ΕΥΠ και στα «μυστικά κονδύλια» ανέφερε τα εξής: «το 2009 εκταμιεύτηκαν προς την Υπηρεσία συνολικά για απόρρητες δαπάνες 7.226.000 ευρώ, από τα οποία 4.526.000 ευρώ ήταν για απόρρητες δαπάνες και 2,7 εκατομμύρια για μισθοδοσία υπαλλήλων στο εξωτερικό. Το 2010 εκταμιεύτηκαν 8,6 εκατομμύρια για απόρρητες δαπάνες από τα οποία 5,9 εκατομμύρια για απόρρητες και 2,7 για μισθοδοσία του εξωτερικού. Ομως, από τα 5,9 εκατομμύρια το ποσό του 1.200.000 προβλέπεται για επιχείρηση η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, δεν έχει ανακοινωθεί, έχει ήδη μεταφερθεί στο επόμενο έτος και βεβαίως υπάρχει στην Υπηρεσία. Αν η επιχείρηση ολοκληρωθεί μέχρι τότε, έχει καλώς, αν δεν ολοκληρωθεί, τότε αυτομάτως το ποσό αυτό θα παραδοθεί στον επόμενο Διοικητή της ΕΥΠ».
Αρχικώς μετά τη δήλωση του κ Παπουτσή αναπτύχθηκαν σενάρια ότι αυτή η επιχείρηση της ΕΥΠ ίσως σχετίζεται με απόπειρα παρείσφρησης σε ένοπλες ομάδες και εγκληματικές οργανώσεις ή με δημιουργία δικτύου άντλησης σημαντικών οικονομικών πληροφοριών με την παρουσία πρακτόρων της ΕΥΠ και συνδέσμων της υπηρεσίας στις Βρυξέλλες αλλά και σε άλλες χώρες που θεωρούνται κέντρα αποφάσεων για το μέλλον της χώρας. Μάλιστα για αυτήν την «οικονομική» διάσταση της δράσης της ΕΥΠ είχε επιδείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον ο πρώην πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου που ήταν σε ανοικτή γραμμή με τον διοικητή της υπηρεσίας κ. Κωνσταντίνο Μπίκα.
Πάντως άτομα που γνωρίζουν την παρασκηνιακή δράση των μυστικών υπηρεσιών ανέφεραν ότι «πρέπει κάποιος να προσέξει στην ομιλία του κ Παπουτσή ότι μιλά μεν για εν εξελίξει επιχείρηση της ΕΥΠ, όμως επισημαίνει ότι ακόμα από πέρυσι δεν έχουν δοθεί καθόλου χρήματα για αυτήν. Και αυτό ίσως δείχνει την ιδιαιτερότητα αυτής της επιχείρησης...».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου