Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2011


Στο πουγκί αντί για λίρες 291 κέρματα
Αφίγγανοι αετονύχιδες στον Ισθμό της Κορινθίας
Συνελήφθησαν, χθες το μεσημέρι στον Iσθμό της Κορίνθου, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Άργους σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κορινθίας και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Αργολίδας, τρεις (3) ημεδαποί ΡΟΜΑ, ηλικίας 25, 29 και 22 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία    για απάτη.
Η σύλληψη τους πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, μετά από μεθοδική έρευνα και κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών.
Ειδικότερα αστυνομικοί αξιοποιώντας πληροφορίες και στοιχεία από προηγούμενες αστυνομικές έρευνες «εμφανίστηκαν» ως ενδιαφερόμενοι αγοραστές χρυσών λιρών. Οι συλληφθέντες, ισχυριζόμενοι ότι διαθέτουν προς πώληση (295) χρυσές λίρες, ζητούσαν ως αντίτιμο το χρηματικό ποσό των  66.375 ευρώ. Όμως παρουσίαζαν μόνο (4) χρυσές λίρες και σε πουγκί, που «δήθεν» περιείχε τις υπόλοιπες, αντί για 291 χρυσές λίρες είχαν κέρματα των (10) και (20) λεπτών του ευρώ (αξίας -16- ευρώ).
Στην κατοχή των συλληφθέντων, εκτός των (4) χρυσών λιρών και του χρηματικού ποσού των 16 ευρώ σε κέρματα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 100 ευρώ, πέντε (5) κινητά τηλέφωνα, ενώ επιπλέον κατασχέθηκε και το όχημα μεταφοράς τους.  
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου.
Οι αστυνομικές έρευνες και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από το Τμήμα Ασφαλείας Άργους, ενώ ερευνάται η περαιτέρω συμμετοχή τους στην διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου