Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011


Και 16χρονος στη συμμορία της Χίου
Μετά τη πρόσφατη σύλληψη (την 8 και 9 -12-2011) είκοσι μελών της εγκληματικής οργάνωσης, η οποία εισήγαγε και διακινούσε, την τελευταία τριετία, μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών ουσιών στην ευρύτερη περιοχή της Χίου, άλλα τέσσερα (4) μέλη της συγκεκριμένης οργάνωσης συνελήφθησαν, τις τελευταίες ημέρες, σε Χίο και Μεσολόγγι.
Δυο από αυτούς (16χρονος και 19χρονος ημεδαπός) συνελήφθησαν στη Χίο την 9 και 12-12-2011, αντίστοιχα, καθώς στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας είχε προκύψει η συμμετοχή τους στην εγκληματική οργάνωση.
Ο τρίτος (47χρονος ημεδαπός) συνελήφθη χθες (12-12-2011), σε οικία κοντά στις Δικαστικές Φυλακές της Χίου, όπου διενεργήθηκε αστυνομική επιχείρηση, στο πλαίσιο της αναζήτησης (2) υπηκόων Αλβανίας, οι οποίοι σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, προμήθευαν την οργάνωση με ποσότητες ναρκωτικών ουσιών από περιοχές της Αττικής.
Όπως διαπιστώθηκε ο 47χρονος, ενεργώντας κατ’ εντολή 30χρονου ημεδαπού συνεργού του από το Μεσολόγγι, είχε μεταβεί ακτοπλοϊκώς στη Χίο, από την Αθήνα, με σκοπό να φυγαδεύσει τους παραπάνω δυο αλλοδαπούς, έναντι της χρηματικής αμοιβής των 1000 ευρώ.
Ο 47χρονος, επρόκειτο να μεταφέρει αυθημερόν τους 2 υπηκόους Αλβανίας με πλοίο της γραμμής στον Πειραιά, χρησιμοποιώντας ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο ανήκει στη σύζυγο του 30χρονου από το Μεσολόγγι.
Στην κατοχή του 47χρονου ημεδαπού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 800 ευρώ καθώς και ακτοπλοϊκά εισιτήρια με προορισμό τον Πειραιά. Επίσης σε νομότυπη έρευνα που ακολούθησε στην παραπάνω οικία, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα παρακάτω:
Ένα αυτοσχέδιο τσιγάρο με ακατέργαστη κάνναβη (χασίς).
Πέντε συσκευές κινητών τηλεφώνων και μεγάλος αριθμός καρτών τηλεφωνικών συνδέσεων ( sim cards ).
Το χρηματικό ποσό των 1800 ευρώ.
Επιπλέον, σ’ εγκαταλελειμμένο κτίσμα κοντά στη παραπάνω οικία, βρέθηκε από τους αστυνομικούς και κατασχέθηκε μια συσκευασία που περιείχε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης (χασίς) συνολικού βάρους 450 γραμμαρίων.
Μετά από συνεργασία και άμεση κινητοποίηση των αρμόδιων αστυνομικών Αρχών, συνελήφθη τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στο Μεσολόγγι και ο 30χρονος ημεδαπός.
Επιπλέον μετά από συντονισμένη αστυνομική έρευνα, που πραγματοποιήθηκε χθες, νυχτερινές ώρες, εντοπίσθηκε σε αγροτική τοποθεσία στον Καρφά της Χίου, μια ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη, όπου βρέθηκε αποθηκευμένη και κατασχέθηκε μια νάιλον συσκευασία, η οποία περιείχε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης (χασίς) συνολικού βάρους 2.100 γραμμαρίων.
Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Χίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου