Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011


Στο πλευρό των "Επικαίρων" η ΕΣΗΕΑ
Την αλληλεγγύη της στους συντελεστές του περιοδικού "Επίκαιρα" εκφράζει με ανακοίνωση της η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ), αναφορικά με την... αγωγή που κατέθεσε ο υποδιοικητής της ΕΥΠ κ. Φώτης Παπαγεωργίου, ζητώντας συνολικά 300.000 ευρώ ως αποζημίωση για δημοσίευμα που αποκάλυπτε τις σχέσεις ΕΥΠ-παρακράτους .
Στην ανακοίνωση, το ΔΣ της ένωσης κάνει λόγο για "βιομηχανία προσοδοφόρων αγωγών που στην πραγματικότητα αποσκοπεί στην κατάργηση της κριτικής και του ελέγχου", ενώ σημειώνει ότι "σκοπός της αγωγής είναι η φίμωση".
Να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που ανώτατο στέλεχος της ΕΥΠ στρέφεται εναντίον δημοσιογράφων, κάτι που παραπέμπει σε παλιότερες σκοτεινές εποχές που αρκετοί θεωρούσαν ότι είχαν παρέλθει ανεπιστρεπτί.
Αναλυτικότερα, η ανακοίνωση του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ έχει ως εξής:
"Η βιομηχανία των προσοδοφόρων αγωγών για αστική αποζημίωση, που στην πραγματικότητα αποσκοπεί στην κατάργηση της κριτικής και του ελέγχου εξακολουθεί να ανθίζει.
Πρόσφατη, και φοβόμαστε όχι τελευταία, είναι η αγωγή με την οποία ο υποδιοικητής της ΕΥΠ κ. Φώτης Παπαγεωργίου ζητεί από τον εκδότη του περιοδικού «ΕΠΙΚΑΙΡΑ» Ηλία Λιβάνη, τον Διευθυντή Σπύρο Τρίψα και το μέλος του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ Γιώργο Φιλιππάκη 300.000 ευρώ για αποζημίωση, λόγω ηθικής βλάβης, σχετικά με δημοσίευμα, το οποίο αποκάλυπτε τις σχέσεις ΕΥΠ και παρακράτους.
Είναι προφανές ότι σκοπός της αγωγής είναι η φίμωση όχι μόνο των παραπάνω συναδέλφων, αλλά και όποιου άλλου θα ήθελε να ασχοληθεί ή είχε σχέση με το γεγονός, που αναφερόταν στο ρεπορτάζ.
Το Δ.Σ. της Ένωσης δηλώνει ότι συμπαραστέκεται στους διωκόμενους συναδέλφους, υπέρ των οποίων θα παρέμβει και θα ενεργήσει με κάθε μέσο και τρόπο για την υπεράσπισή τους".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου