Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011


Το Κόμμα Αποστράτων ,ο Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας,είναι πλέον γεγονός. Οι απόστρατοι αξιωματικοί που ανέλαβαν την πρωτοβουλία της ίδρυσής του,ξεκινούν ένα δύσκολο δρόμο.Το μόνο θετικό γι΄ αυτούς είναι η πολιτική ρευστότητα και η απόγνωση που κυριαρχεί στο εκλογικό σώμα.Είναι ίσως η πρώτη φορά που οι πολίτες δείχνουν διατεθειμένοι να δοκιμάσουν να ρίξουν τη ψήφο τους οπουδήποτε αλλού εκτός από τα δύο μεγάλα κόμματα.
Όλα τ΄ άλλα είναι δύσκολα.Ο Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας,έχει να ανταγωνιστεί τα παραδοσιακά κουρασμένα και διεφθαρμένα κόμματα,τους επαγγελματίες της πολιτικής και όλο το σύστημα που στηρίζει το πολιτικό κατεστημένο.
Δεν έχουν και πιθανότατα να εξακολουθήσουν να μην έχουν σχεδόν καμία προβολή των θεσεων και των απόψεών τους και αυτό είναι ένα μεγάλο πρόβλημα. Από δω και πέρα ο Σύνδεσμος πρέπει να κάνει γνωστές τις απόψεις και τις πολιτικές του θέσεις για όλα τα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες και όχι μόνο τους ένστολους πολίτες. Η πληροφόρηση μέσω του διαδικτύου ίσως να είναι μία λύση που μπορεί να αποδειχτεί πολύ αποτελεσματική.
Όμως πρώτα απ΄ όλα,πάνω απ΄ όλα πρέπει να πείσει για αυτά που πρεσβεύει. Οι πολιτικές θέσεις όλων όσων θέλουν να παίξουν μικρό ή μεγάλο ρόλο στο πολιτικό σκηνικό που δημιουργείται μέσα στην αδυσώπητη κρίση που βιώνει η Ελλάδα,δεν μπορεί να είναι απλά συνθήματα και αόριστες εκτιμήσεις και υποσχέσεις. Πρέπει να είναι προτάσεις πρακτικές και συγκεκριμένες για λύσεις ουσιαστικές και μόνιμες.
Οι στρατιωτικοί που ανέλαβαν την δύσκολη πρωτοβουλία  της δημιουργίας του κόμματος σε μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο έχουν τη μεγάλη ευθύνη να διατηρήσουν αυτή τη προσπάθεια σε επίπεδα υψηλά,διατηρώντας πρώτα απ΄ όλα τη σοβαρότητα και την υπευθυνότητά τους. Είναι προτιμότερο να αποτύχουν σε επίπεδο εκλογικών ποσοστών ,παρά να δώσουν την ευκαιρία στους επαγγελματίες της πολιτικής να τους παρουσιάσουν ως μια ομάδα γραφικών. Γιατί αυτό θα επιχειρήσουν να κάνουν ,να είναι βέβαιοι γι΄ αυτό.
Όπως και  να ΄χει ευχόμαστε καλή επιτυχία,πιστεύοντας ότι οι προθέσεις τους είναι αγαθές.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου