Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου 2011


Μέχρι που φτάνει η Ελλάδα μας ; Αφοπλισμός ,κατάργηση Μονάδων και μετά τι ;
O ΑΦΟΠΛΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΘΝΟΦΥΛΑΚΩΝ …ΓΙΑΤΙ; -
ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΜΟΝΑΔΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΙ ; 
 Το επόμενο ; Τι θα είναι Κόσσοβο ; Aνεξαρτητοποίηση ;
 Του Χρήστου Μακρυγιάννη
Μια χώρα ,ένα κράτος έθνος  που σέβεται τον εαυτόν του οφείλει να σέβεται και τους πολίτες του.
Παρακολούθησα τον αφοπλισμό των Ελλήνων Εθνοφυλάκων της Μακεδονίας και διάβασα τις (παιδαριώδεις δικαιολογίες του ΥΕΘΑ)
Σε μια χώρα που είναι ανίκανη να προστατεύσει τα σύνορά της εκλιπαρώντας τους εταίρους  της Ε.Ε και  ζητώντας από στρατούς ξένων χωρών να επιχειρούν εντός του Ελληνικού Εδάφους και να καταγράφουν τους λαθρομετανάστες που εισέρχονται στα εδάφη της Πατρίδος μας .
 Αδυνατώ να πιστέψω ότι το Ανώτατο  στρατιωτικό συμβούλιο πρότεινε κατά δήλωση του υπουργού  τον αφοπλισμό των Ελλήνων Εθνοφυλάκων  !
Στην σημερινή πολιτική ρευστότητα στα Βαλκάνια με τον αλυτρωτισμό και την  μεγαλοϊδεατισμό να καλπάζει , βλέπε :Τσάμηδες ,Σκοπιανούς ,Αλβανούς των Σκοπίων, Βουλγάρων ,Toυρκων  κατά δήλωση τους   εμείς αντιδρούμε με αφοπλισμό του Ελληνικού  τοπικού πληθυσμού γιατί άραγε;
Eίναι γνωστό ακόμη και στους μη σχετικούς με αυτά θέματα ότι στον σύγχρονο πόλεμο και σε περιοχές δύσβατες και ορεινές και σε κράτη με περιορισμένη κυριαρχία ο πόλεμος, η φθορά των καθημερινών απαγωγών ,εκτελέσεων ,εμπρησμών και βιαιοτήτων με σκοπό την κατάρρευση του ηθικού και την εύκολη αποδοχή των λύσεων που θα προταθούν είναι στρατιωτικά προγράμματα που εκτελούνται άμεσα .
Με ομάδες συνοριοφυλάκων ,αποτελούμενων στην καλύτερη των περιπτώσεων  από έναν οδηγό, μία συνοδηγό έναν σκύλο σε άγνωστο έδαφος και οπλισμένους με περίστροφα αγορασμένα από τους ίδιους με κινέζικους ερασιτεχνικούς ασυρμάτους και άσχετους με στρατιωτικές επιτηρήσεις και ενέδρες τους καλούμε να αντιμετωπίσουνε οργανωμένες ομάδες των 5-7 ατόμων με στρατιωτική εκπαίδευση και φορητό οπλισμό και συστήματα επικοινωνίας  τελευταίας τεχνολογίας .
Όποιος νομίζει ότι δεν θα γίνει αυτό που αναφέρουμε ποιο πάνω ότι δηλαδή θα δράσουνε οργανωμένες ομάδες με την γνωστή μέθοδο των καταδρομικών επιχειρήσεων και των προβοκατόρικων ενεργειών για μην αναφερθώ και σε ενίσχυση των τοπικών γνωστών πρακτόρων που σίγουρα θα έχουν και όχι μόνο στον τομέα των πληροφοριών  ,πλανάτε πλάνη οικτρά .
Αναφέρθηκε ο  Υπουργός της Εθνικής Αμύνης ότι θα είναι προς διάθεση ο οπλισμός των εθνοφυλάκων όποτε χρειαστεί .
Εδώ θα γελάσουμε πικρά , είναι γνωστό και στον ποιο άσχετο Στρατιωτικό ότι η διασπορά δυνάμεων , οπλισμού  με  παράλληλη  την  γνώση του εδάφους και της ανθρωπογεωγραφίας είναι πλεονεκτήματα που δίνουν επιθυμητά αποτελέσματα και σταθμίζουν τα τυχόν πλεονεκτήματα του εχθρού .
Να μην αναφέρω σε προβλήματα  αποθηκεύσεως ,συντηρήσεως και διανομής του οπλισμού όταν θα παραστεί ανάγκη, τα γεγονότα όμως τότε  θα είναι καταιγιστικά και οι μονάδες θα έχουν να αντιμετωπίσουν ταυτόχρονα πολλούς αντιπάλους και κανένας διοικητής στρατιωτικής μονάδος δεν θα ήθελε να έχει και παραστρατιωτικούς αντάρτες στον τομέα του και τον άμαχο πληθυσμό χωρίς την Εθνοφυλακή ,το αίμα θα  ρέει άφθονο …
Σε μια χώρα όπως είναι η δική μας και χωρίς μονάδες άμεσης αντίδρασης σε τοπικά γεγονότα ,για φανταστείτε  την εγκληματικότητα και την δράση ξένων κακοποιών στο εσωτερικό της χώρας με σκοπό όχι μόνο το έγκλημα και το πλιάτσικο αλλά και την μη επιβολή της Ελληνικής κυριαρχίας στην επικράτεια ;
Από την Παλλαϊκή άμυνα που κάποτε ένας υπουργός του Πασόκ είχε αναγγείλει αλλά έμεινε στα χαρτιά περνάμε στην πλήρη ασυδοσία των ξένων μυστικών υπηρεσιών    και την παράδοση της  Ελληνικής υπαίθρου.
Τα ερωτήματα αμείλικτα : Γιατί και ποιόν λόγο εξυπηρετούν αυτήν την χρονική περίοδο ο αφοπλισμός των Ελλήνων Εθνοφυλάκων ; Έγιναν εγκλήματα με εθνικά όπλα και ληστείες από εθνοφύλακες; Υπήρξαν επεισόδια ; Όχι βέβαια μα και αν γίνουν είναι πολύ ποιο εύκολα να τα αντιμετωπίσεις μέσα από οργανωμένο σχηματισμό και όχι από άτακτους .
Εκτός αν κάποιοι θέλουν την Πατρίδα χωρίς οπλισμό, χωρίς ηθικό ,χωρίς οργάνωση , χωρίς ιδανικά και χωρίς ΗΓΕΤΕΣ  !!Γιατί μη μου πείτε για οργανωμένο κράτος ,Στρατό ,Αστυνομία και κλπ την στιγμή που ο υπουργός προστασίας του Πολίτη δεν μπορεί να προσεγγίσει την Βουλή στο κέντρο της Αθήνας ,όχι στο Πρόχωμα
Να είμαστε  έτοιμοι , δυνατοί και να στείλουμε μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι  ακόμη και με τα (Λειόκανα ) αν χρειαστεί, δεν θα αφήσουμε την Πατρίδα να γίνει Κόσσοβο και δεν είμαστε όλοι δεδομένοι ,δυστυχώς για αυτούς .
Μακρυγιάννης Χρήστος
Ανώτερος. Αξιωματικός ε.α
http://olympia.gr/
Και  ΕΔΩ η Συνέχεια
Aκάλυπτο από στρατιωτικές δυνάμεις μένει ολόκληρο το μέτωπο της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, αλλά και της Ηπείρου με απόφαση της κυβέρνησης, κατόπιν εντολής της τρόϊκας, ενώ ετοιμάζονται και ανάλογες κινήσεις σε Αεροπορία και Ναυτικό. Την απόφαση ανέλαβε να την εκτελέσει το ΓΕΕΘΑ με πρόταση που υποβλήθηκε στα Επιτελεία με αντικείμενο την αναδιοργάνωση του Ελληνικού Στρατού.
Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του defencenet.gr  το ΓΕΕΘΑ με έγγραφο που εστάλη στα επιτελεία ενημερώνει και  προωθεί προς λήψη απόφασης μέχρι το τέλος του μήνα την κατάργηση της Α’ Στρατιάς και του Α' Σώματος Στρατού. Αποτέλεσμα αυτής της απόφασης θα είναι η διατήρηση μόνο του Δ’ Σώματος Στρατού, της ΑΣΔΕΝ και του Γ’ Σώματος Στρατού (NDC-GR) το οποίο ούτως ή άλλως  λειτουργεί ως ΝΑΤΟικο Στρατηγείο. 
Πρακτικά ο ελληνικός Στρατός δεν θα διαθέτει επιχειρησιακό Στρατηγείο αφού θεωρείται ως πρακτικά αδύνατο να διοικείται από το Δ΄ Σώμα Στρατού και την ΑΣΔΕΝ.
Παράλληλα η πρόταση του ΓΕΕΘΑ περιλαμβάνει την σύνταξη μελέτης στο μέλλον για την κατάργηση του Β’ Σώματος Στρατού, ενώ προβλέπεται και η κατάργηση της ιστορικής 8ης Μεραρχίας Πεζικού στα Ιωάννινα, αφήνοντας μόνο την 9η Μεραρχία Πεζικού να διοικεί ολόκληρη την περιοχή της Ηπείρου και της Δ. Μακεδονίας.
Το έγγραφο που εστάλη από το ΓΕΕΘΑ έχει ημερομηνία 17 Οκτωβρίου και όπως αναφέρεται στόχος είναι οι προτάσεις αυτές να περάσουν μέχρι τις 24 Οκτωβρίου από το ΣΑΓΕ και μέχρι την 31 Οκτωβρίου από το ΣΑΜ.
Σημειώνεται, ότι όπως αποκαλύπτει η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ που κυκλοφορεί, το Α'ΣΣ έχει ως αποστολή όχι τόσο την προστασία των συνόρων από τον Βορρά, όσο την προστασία από αερομεταφερόμενες δυνάμεις του ενεργειακού κέντρου της χώρας που βρίσκεται στην Δυτική Μακεδονία! Και αυτό το Σώμα Στρατού το καταργούν! Είναι επικίνδυνοι ή όχι;
Αυτό όμως που δεν αναφέρεται στο έγγραφο είναι εάν στο μέλλον για λόγους ίσης μεταχείρισης  θα χρειαστούν να καταργηθούν το ΑΤΑ και το Αρχηγείο Στόλου.
Προκαλεί  εντύπωση η χρονική συγκυρία που λαμβάνονται οι αποφάσεις αυτές με την τουρκική στρατιωτική μηχανή στο απόγειο της ισχυροποίησης της και την τουρκική προκλητικότητα να ξεπερνά κάθε όριο και δεύτερον το επείγον του θέματος λές και η απόφαση αυτή έχει επιβληθεί κάτω από πιέσεις.
Είναι πραγματικά απίστευτο ότι μία τόση σημαντική απόφαση για το μέλλον της ασφάλειας της χώρας λαμβάνεται με τέτοια προχειρότητα και ότι δεν έγινε σε 20 χρόνια γίνεται μέσα σε 10 ημέρες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου