Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011


Καλπάζει η λαθροεγκληματικότητα: Ελάχιστοι από όσους συλλαμβάνονται, φυλακίζονται!
Είναι γεγονός ότι ειδικά τον τελευταίο καιρό η εγκληματικότητα έχει χτυπήσει κόκκινο. Μάλιστα, έχει μετατοπιστεί από τις τράπεζες, που μέχρι πρότινος αποτελούσαν τον υπ’ αριθμόν ένα στόχο, μέσα στα ίδια μας τα σπίτια.
Σ’ αυτό συνετέλεσε ασφαλώς και το γεγονός ότι πολλοί Έλληνες έχουν αποσύρει τις οικονομίες τους από τις τράπεζες, υπό τον φόβο της πτώχευσης, και τις φυλάνε στα σπίτια τους. Επίσης, έχει αυξηθεί δραματικά η θρασύτητα αλλά και η βιαιότητα των δραστών. Όμως, ποιοι είναι αυτοί που μας ληστεύουν και μας τρομοκρατούν;
Για να δούμε τι αναφέρει σχετικά το (καθεστωτικό) Βήμα της Κυριακής: «Αλωνίζουν» επτά συµµορίες: «Στις σοβαρές διαρρήξεις και ληστρικές επιθέσεις σε σπίτια, καταστήµατα, πρατήρια καυσίµων κτλ. υπολογίζουµε ότι συµµετέχουν 20-25 άτοµα που ανήκουν σε επτά συµµορίες κακοποιών, κυρίως Αλβανών, Ρουµάνων, Γεωργιανών.
Πρόκειται για σκληρούς κακοποιούς που ψάχνουν σε ευάλωτους στόχους τα 2-3 εκατοµµύρια ευρώ που εκταµίευαν κάθε χρόνο από περίπου 200 ληστείες σε τράπεζες οι οποίες πλέον είναι δυσπόρθητες.  
Τη συµµορία µε τα Καλάσνικοφ έχουµε διαπιστώσει ότι τη συνθέτουν κυρίως αλβανοί κακοποιοί που έχουν συλληφθεί για παρόµοιες ενέργειες και έχουν φυλακιστεί κατά το παρελθόν. Και αυτή η ανακύκλωση του εγκλήµατος είναι το µεγάλο µας πρόβληµα.  
Κάθε ηµέρα συλλαµβάνονται για διάφορα αδικήµατα ή σε επιχειρήσεις-“σκούπα” της ΕΛ.ΑΣ. περίπου 150 ως 200 άτοµα και ζήτηµα είναι αν φυλακίζονται από αυτούς 6 ως 10». 
Σε αυτή την περιεκτική περιγραφή της εγκληµατικότητας προχωρεί, µιλώντας στο «Βήµα» ανώτατος αξιωµατικός της ΕΛ.ΑΣ. που παρακολουθεί τη δράση των συµµοριών και την «κατανοµή» των εγκληµατικών επιθέσεων σε όλη την Αττική.
Αλλοι αξιωµατικοί επισηµαίνουν: «Κάθε χρόνο την περίοδο από τον Σεπτέµβριο ως τον Μάρτιο παρουσιάζεται έξαρση διαρρήξεων και ληστειών. Αυτό συµβαίνει και τώρα! Επιπλέον πρόβληµα φαίνεται να υπάρχει λόγω της δυνατότητας των αλβανών πολιτών να έρχονται πλέον για τρεις µήνες χωρίς βίζα στην Ελλάδα και αυτό δίνει νέα περιθώρια δράσης ποινικών από τη γειτονική χώρα. 
Λόγω αυτής της δυνατότητας έχει παρουσιαστεί αντιστρόφως έξαρση της εγκληµατικότητας και στην Αλβανία µε αλλοδαπούς κακοποιούς που µαθαίνουν στην Ελλάδα τα “µεγάλα κόλπα”»!
(ΥΓ) 1: Μια παρατήρηση με σημασία: με βάση τα όσα έχουν διαρρεύσει στον τύπο για το περιεχόμενο του νέου «αντιρατσιστικού» νόμου που θα φέρει προς ψήφιση η κυβέρνηση, το παραπάνω δημοσίευμα θα θεωρείται «ρατσιστικό» (εφόσον αναφέρει την εθνική ταυτότητα των εγκληματιών) και ο συντάκτης του θα πηγαίνει «μέσα» για «υποκίνηση φυλετικού μίσους»…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου