Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011


Για να μην μας δουλεύει και ο ...Μπεγλίτης ! Τα θυμάσαι Παναή; !!
Την 4ην Δεκεμβρίου του 2007 δεκαεπτά βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, μεταξύ αυτών και ο νυν υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Μπεγλίτης, έκαναν την εξής ερώτηση στον τότε υπουργό Εθνικής Άμυνας... «Η ηγεσία του ΥΠΕΘΑ αντί να πάρει ξεκάθαρη θέση και να υποστηρίξει, ως οφείλει, το υπάρχον συνταξιοδοτικό σύστημα που εφαρμόζεται σε μια ειδική κατηγορία εργαζομένων, όπως είναι τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων,
παρακολουθεί αδιάφορα την εικόνα που τεχνηέντως επιχειρεί να διαμορφώσει η κυβέρνηση, που πλήττει τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, αφού εμφανίζει το ειδικό καθεστώς συνταξιοδότησής τους να είναι υπαίτιο για τη νοσηρότητα του ασφαλιστικού συστήματος της χώρας». Μερικά από τα 24 επιμέρους ερωτήματα (ούτε εγώ δεν θα μπορούσα να τα γράψω καλύτερα) που περιείχε, ήταν: 
• Για ποιους λόγους δεν λαμβάνετε υπόψη τις ειδικές συνθήκες κάτω από τις οποίες εργάζεται το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων (συνεχείς μεταθέσεις, αδυναμία οικογενειακού προγραμματισμού, χαμηλές απολαβές, ελάχιστη μέριμνα για το προσωπικό κλπ.);
• Πότε, επιτέλους, θα απαντήσετε στα ερωτήματα που θέτουμε σχετικά με το εάν οι σχεδιασμοί σας προβλέπουν να απαιτείται πλέον όριο ηλικίας για την έναρξη καταβολής της σύνταξης για άνδρες και γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων;
• Γνωρίζετε άλλη κατηγορία εργαζομένων που στην πλειονότητά τους να αρχίζει τον εργασιακό βίο σε ηλικία 18 χρόνων;
• Γνωρίζετε άλλη κατηγορία εργαζομένων που λαμβάνει σύνταξη στο 50%-60% του τελευταίου μισθού των και όχι το 80% που προβλέπεται για τους περισσότερους εργαζόμενους;
• Γνωρίζετε άλλη κατηγορία εργαζομένων που να μετακινείτε συνεχώς, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την καθημερινότητα τόσο των ιδίων όσο και των οικογενειών τους;
• Αδιαφορείτε στο γεγονός πως στη διάρκεια της υπηρεσίας τους θα μετατεθούν 10 με 15 φορές;
• Αδιαφορείτε στο γεγονός πως τα παιδιά τους αλλάζουν σχολεία, περιβάλλον, πόλη κάθε δύο με τρία χρόνια; θεωρείτε ότι θα επιλύσετε το ασφαλιστικό πρόβλημα νομοθετώντας εις βάρος όσων έχουν επωμιστεί την εθνική άμυνα της χώρας, αλλά και την προστασία των πολιτών;».
Ως κυβέρνηση όμως απέδειξε εμπράκτως:
1. Όσοι αποστρατεύτηκαν με αίτηση τους, πρέπει να τιμωρηθούν με επιπλέον (από όλες τις άλλες) μειώσεις των συντάξιμων αποδοχών τους κατά 40% για το ποσό που υπερβαίνει τα 1000€ (ας το συνδυάσει με την "απορία" υπ αριθμ 4 που είχε το 2007 ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ).
2. Προβάλει το γεγονός ότι ένας στρατιωτικός να συνταξιοδοτηθεί σε ηλικία 45 ετών. Αποκρύπτει το γεγονός ότι αυτό δεν είναι ευνοϊκή ρύθμιση (τύπου Ο.Α πχ Μιλένα Αποστολάκη, ΟΤΕ κλπ κομματικών οχυρών) αλλά νόμος του Κράτους. Αποκρύπτει αυτό που ως ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ γνώριζε και γνωστοποιούσε στον τότε Υπουργό Εθνικής Άμυνας (ερώτημα 3) Έναρξη εργασιακού βίου σε ηλικία 18 ετών.
Επίσης προφανώς ξέχασε τις συνθήκες διαβίωσης και εργασίας των στρατιωτικών τις οποίες τόνιζε στον τότε υπουργό.
Η διαχείριση της εξουσίας που σας δόθηκε από τον ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ, είναι δύσκολο πράγμα κ υπουργέ.
Προϋποθέτει παιδεία , συνέπεια ειλικρίνεια δικαιοσύνη. Παρά το πλούσιο βιογραφικό σας οι πράξεις σας και τα λόγια σας (περί πατάξεως, χρήση βίας και λοιπά δημοκρατικά λόγια) μόνο το αντίθετο επιβεβαιώνουν. Εξαντλείται την μέριμνα σας για το προσωπικό των Ε.Δ χορηγώντας άγραφες άδειες (διοίκηση επιπέδου διμοιρίας που έχει νόημα μόνο για τους έφεδρους οπλίτες. Με άγραφη άδεια δεν ψωνίζεις στο μπακάλικο της γειτονίας).
Αφού καταργείται την 25 ετία, τότε θα πρέπει όλες οι υπηρεσίες όλες οι ασκήσεις και η υπερωριακή απασχόληση που είναι το σύνηθες στις Ε.Δ είτε διότι η γραφειοκρατία είναι τεράστια, είτε διότι τα στελέχη είναι φιλότιμα είτε κυρίως οι προϊστάμενοι φροντίζουν να πολλαπλασιάζουν τις υποχρεώσεις, να πληρώνονται όπως και στον υπόλοιπο δημόσιο τομέα. Να φροντίσετε να υπάρχει δίκαιο σύστημα μεταθέσεων για τα στελέχη και όχι μέσω post it, όπως συμβαίνει, να φροντίσετε να υπάρχουν job descriptions για όλες τις θέσεις και οχι κάποιοι γνωστοί άγνωστοι που δεν έχουν το γνωστικό υπόβαθρο να στρογγυλοκάθονται σε θέσεις που δεν μπορούν να προσφέρουν τίποτα παρά μόνο διεκπεραίωση αλληλογραφίας. Και αν θέλετε σώνει και καλά κάτι να πατάξετε πατάξτε την οσφυοκαμψία, το γλείψιμο το "βύσμα" την κολακεία την ανεπάρκεια και την αδικία που είναι διάχυτη.
Αυτά είναι μέτρα για να παραμένουν στο στράτευμα αυτοί που έχουν διάθεση και ικανότητα να προσφέρουν. Αλλά ξέχασα ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΠΛΕΟΝ.
Υ.Γ Φροντίστε να μάθετε μέσα από κανονισμούς των Ε.Δ ή από κάποιους αξιωματικούς που υπηρετούν στην προκάλυψη και όχι στους διαδρόμους του υπουργείου και των επιτελείων, για πιο λόγο ο περιβόητος ομφάλιος λώρος των εν αποστρατεία δεν πρόκειται να κοπεί ποτέ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου