Σάββατο, 15 Οκτωβρίου 2011


ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΦΗΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ - ΛΑΘΡΟΟΡΔΕΣ ΠΑΚΙΣΤΑΝΩΝ ΕΠΙΤΕΘΗΚΑΝ ΣΕ ΓΡΙΟΥΛΑ 85 ΧΡΟΝΩΝ
Του Σωκρατη Tσιχλια
Η οδός Πάτμου, παράλληλος της Πατησίων προς τις γραμμές, είναι ένας μικρός αθηναϊκός δρόμος στα Πατήσια. Κάποτε ήταν μια ακόμη οδός αθώων Ελλήνων νοικοκύρηδων. Μικρομεσαίοι μισθωτοί και μαγαζάτορες της περιοχής την κατοικούσαν. Στα διαμερίσματα των πολυκατοικιών της, των 60, 70 άντε και 80 τετραγωνικών, στριμώχτηκαν τα χαμηλά εισοδήματα στους πρώτους ορόφους, λίγο πιο ψηλά τα λίγο υψηλότερα και πιο πάνω στα γλυκά ρετιρεδάκια απολάμβαναν αέρα, ήλιο και άπλα οι «εύποροι» της γειτονιάς. Ηταν ένας ασφαλής δρόμος που ζούσε χωρίς εκπλήξεις την αξιοπρεπή του καθημερινότητα. Το 2011, ενώ η ανεργία και η οικονομική κρίση κόβει τα γόνατα των κατοίκων της περιοχής, η οδός Πάτμου είναι ένας ακόμη επικίνδυνος δρόμος. Διαρρήξεις, ληστείες, κλοπές αποτελούν πλέον τη δραματική καθημερινότητα των κατοίκων.
Προχθές ομάδα εξαγριωμένων Πακιστανών, προφανώς πεινασμένων, πρόλαβαν στην είσοδο πολυκατοικίας της 85χρονη που επέστρεφε από το φούρνο. Χύμηξαν, την έριξαν στις σκάλες και ουρλιάζοντας «λεφτά, λεφτά» της απέσπασαν το πορτοφόλι, μια φρατζόλα ψωμί και εξαφανίστηκαν. Περίοικος που προσπάθησε να πλησιάσει κατά τη διάρκεια της άνισης συμπλοκής απειλήθηκε με μαχαίρι και υποχώρησε.
Το περιστατικό δεν περιελήφθη, από όσο διάβασα, στην ατζέντα του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Χρ. Παπουτσή, κατά τη χθεσινή συνάντησή του με τον δήμαρχο Αθηναίων, Γ. Καμίνη. Η καταλήστευση της ηλικιωμένης Αθηναίας είχε ήδη μετατραπεί σε νούμερο στατιστικό. Διάβασα όμως έκπληκτος ότι ο κ. υπουργός δήλωσε τις εξής γενικότητες: «Θα ενισχυθεί η συνδρομή της αστυνομίας προς τη δημοτική αστυνομία για την αντιμετώπιση του παραεμπορίου»! Το πρόβλημα με τα πρεζόνια στο κέντρο των Αθηνών θα αντιμετωπιστεί με την «αποκέντρωση των υπηρεσιών του ΟΚΑΝΑ στα δημόσια νοσοκομεία»! «Θα ενισχυθούν οι περιπολίες της αστυνομίας στο κέντρο των Αθηνών»!
Η πατρίδα συνεχίζει ακυβέρνητη. Το κράτος σέρνεται παραλυμένο. Η πολιτική τάξη θαλασσοπνίγεται, η δικαιοσύνη ελευθερώνει τρομοκράτες, η προστασία και η ασφάλεια των πολιτών αφέθηκε στα χέρια του Θεού. Οι εκλογές, όταν το επιτρέψουν οι οικονομικές συνθήκες, είναι ίσως μια κάποια λύση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου