Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου 2011


Ο ΛΑΘΡΟΠΑΠΟΥΤΣΗΣ ΔΙΨΑ ΓΙΑ ΑΙΜΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝΕκτός ελέγχου η λαθρομετανάστευση στον Έβρο... O φράκτης έμεινε στα χαρτιά
Εφιαλτική είναι η κατάσταση στον Έβρο, όπου οι συλλήψεις λαθρομεταναστών «χτυπάνε κόκκινο», ενώ τα κρατητήρια των τμημάτων «βουλιάζουν» από τους αλλοδαπούς, που καταφτάνουν καθημερινά κατά δεκάδες.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, η κατάσταση φαίνεται πως έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης, όπου η αύξηση στις συλλήψεις το οκτάμηνο Ιανουάριος - Αύγουστος του 2011 φτάνει το 222,8% σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα.
Παράλληλα, παρατηρείται ότι τα ελληνοτουρκικά σύνορα στην περιοχή του Έβρου είναι η μόνη περιοχή της χώρας όπου υπάρχει αύξηση στις συλλήψεις λαθρομεταναστών, ενώ σε όλες τις υπόλοιπες παραμεθόριες περιοχές οι δείκτες είναι αρνητικοί, με τη μείωση μάλιστα σε κάποιες από αυτές να ξεπερνάει και το 90%.
Στα ελληνοτουρκικά σύνορα στην περιοχή του Έβρου συνελήφθησαν το οκτάμηνο Ιανουάριος - Αύγουστος του 2011 συνολικά 28.492 λαθρομετανάστες αντί για 24.299 συλλήψεις το ίδιο διάστημα του 2010, δηλαδή παρατηρήθηκε αύξηση της τάξης του 17,26%.
Η μεγαλύτερη πύλη εισόδου λαθρομεταναστών φαίνεται πως παραμένει ο Έβρος και συγκεκριμένα η περιοχή ευθύνης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης, όπου φέτος καταγράφηκε αύξηση συλλήψεων της τάξης του 222,85%. Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν το διάστημα Ιανουάριος - Αύγουστος 14.609 λαθρομετανάστες, ενώ την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι οι συλλήψεις ήταν μόλις 4.525.
Τα ημίμετρα που έχει λάβει η Πολιτεία στην περιοχή αποδεικνύεται ότι δεν επαρκούν, ενώ και η κατασκευή του φράχτη παραμένει στα χαρτιά, αφού μόλις που προκηρύχθηκε ο σχετικός διαγωνισμός, ενώ οι εργασίες θα έπρεπε να είχαν ήδη ξεκινήσει από το καλοκαίρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου