Σάββατο, 14 Ιουλίου 2012


Το πολιτικό τοπίο αλλάζει... Νέα εκρηκτική άνοδος της Χρυσής Αυγής!
Μια πρωτότυπη ψηφοφορία μεταξύ ων αναγνωστών του έχει το ηλεκτρονικό «Βήμα», με το εξής ερώτημα: «Ποιος νομίζετε ότι κέρδισε στην τριήμερη συζήτηση στη Βουλή επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης;». Και ιδού τα αποτελέσματα: 
33.55% Α. Σαμαράς
27.88% Α. Τσίπρας
12.09% Ευ. Βενιζέλος
4.4% Π. Καμμένος
11% Ν. Μιχαλολιάκος 
5.28% Φ. Κουβέλης
5.8% Αλ. Παπαρήγα
Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας έχει δύο όψεις. Κατ’ αρχάς, επιβεβαιώνει την δυναμικό και εμπεριστατωμένο λόγο-δυναμίτη του Γ.Γ. της Χρυσής Αυγής, στην συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων. Υπάρχει όμως και κάτι άλλο, σε συνδυασμό με αυτό που προαναφέραμε. Στις συγκεκριμένες ψηφοφορίες συνήθως η ψήφος δίνεται σύμφωνα με την κομματική προτίμηση των συμμετεχόντων. Μήπως, λοιπόν, η παραπάνω ψηφοφορία αποτυπώνει και την πραγματική δύναμη των κομμάτων αυτή την εποχή; 
Προς την κατεύθυνση αυτή οδηγεί και το βαρόμετρο της Public Issue, σύμφωνα με το οποίο η Χρυσή Αυγή ανεβάζει την δημοτικότητά της κατά 8% -σε σχέση με το αντίστοιχο προεκλογικό «βαρόμετρο» της ίδιας εταιρείας, ενώ αυξάνονται εντυπωσιακά και οι θετικές γνώμες του κόσμου για τον Γ.Γ. του κινήματος των Ελλήνων εθνικιστών, κατά 5% (από 14 στο 19%).
Σαφώς και αυτά είναι επαρκή δείγματα της επιβράβευσης από τον κόσμο της μετεκλογικής πολιτικής παρουσίας της Χρυσής Αυγής και μιας νέας ανόδου των ποσοστών μας. Άρα, βαδίζουμε στον σωστό δρόμο. Πάμε καλά, πολύ καλά. Και θα πάμε ακόμη καλύτερα, γιατί έτσι πρέπει!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου