Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011


Σε ρόλο παρατηρητή η αστυνομία ενώ κουκουλοφόροι κατέστρεψαν σχολείο
Με πρωτοφανή μανία έδρασαν οι βάνδαλοι, που εκμεταλλευόμενοι την μαθητική κατάληψη στο 3ο και το εσπερινό γυμνάσιο Κομοτηνής, προκάλεσαν το βράδυ της Πέμπτης στα δύο σχολεία ζημιές πρωτοφανείς για τα δεδομένα της περιοχής.
Εικόνα πλήρους καταστροφής, την οποία συνέθεταν, σπασμένα παράθυρα, πόρτες, φωριαμοί και θρανία, βαμμένοι με σπρέι τοίχοι, σκισμένα αρχεία στα γραφεία της διεύθυνσης και της γραμματείας, μπουκάλια με αλκοόλ, άφησαν πίσω τους οι άγνωστοι. Έδρασαν για λίγες ώρες, αλλά κατάφεραν μέσα σε αυτό το σύντομο χρονικό διάστημα να μετατρέψουν τα δύο σχολικά κτίρια σε πεδίο απόλυτης καταστροφής. Οι ζημιές, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, ανέρχονται σε 100.000 ευρώ.
Και όλα αυτά, ενώ η αστυνομία είχε ειδοποιηθεί από τα πρώτα λεπτά, από την διευθύντρια του σχολείου, η οποία τους είχε προειδοποιήσει ότι στην "κατάληψη" δεν βρισκόντουσαν μαθητές του σχολείου, αλλά κουκουλοφόροι εξωσχολικοί. Από ό,τι φαίνεται όμως, οι διαταγές που έλαβαν οι αστυνομικοί που έφτασαν στην περιοχή ήταν να έχουν "διακριτική παρουσία".
Τώρα εάν κάποιος φορολογούμενος πολίτης, από αυτούς τους ηλίθιους που θα κληθούν να πληρώσουν για ακόμη μία φορά τις ζημιές, ζητήσει να παρακρατηθούν τα χρήματα αυτά, από τους "υπευθύνους" της αστυνομίας ή αυτόν τέλος πάντων που έδωσε την συγκεκριμένη διαταγή, θα έχει άδικο; Η αστυνομία δεν έχει ευθύνη για αυτή την κατάσταση; Η με μια μήνυση κατ' αγνώστων, θα τελειώσουν όλα;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου