Τρίτη 5 Απριλίου 2011

ΣΥΡΙΖΑ Για την παράνομη σύλληψη του Δημοσθένη Παπαδάτου Αναγνωστόπουλου


ΣΥΡΙΖΑ Για την παράνομη σύλληψη του Δημοσθένη Παπαδάτου Αναγνωστόπουλου
Με αφορμή την απάντηση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη σε ερώτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Ηρώς Διώτη και Τάσου Κουράκη, για τις συνθήκες σύλληψης του Δημοσθένη Παπαδάτου-Αναγνωστόπουλου από την αντιτρομοκρατική, οι βουλευτές έκαναν το ακόλουθο σχόλιο: 
«Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, στην απάντησή του, επιβεβαίωσε επίσημα ότι όχι μόνο δεν προστατεύει τους πολίτες από αυθαιρεσίες της αστυνομίας αλλά ....
ψεύδεται κιόλας.
Υπενθυμίζουμε ότι την Πέμπτη 13/01/2011, στην οδό Φορμίωνος, στο Βύρωνα, ο Δημοσθένης Παπαδάτος-Αναγνωστόπουλος δέχτηκε επίθεση και βίαιο ξυλοδαρμό, από μέλη της Αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας. Στις φωνές του για βοήθεια, διότι δεν γνώριζε τι του συμβαίνει, τον ακινητοποιούν, του περνάνε χειροπέδες, συνεχίζουν να τον χτυπούν και να τον βρίζουν. Το περιστατικό αυτό περιγράφεται αναλυτικά και με δηλώσεις –σε κεντρικό δελτίο ειδήσεων ιδιωτικού τηλεοπτικού σταθμού εθνικής εμβέλειας- αυτοπτών μαρτύρων. Κατόπιν οι άνδρες και γυναίκες της Αντιτρομοκρατικής, που συμμετείχαν στο περιστατικό και καθ’ όλη τη διάρκεια είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους, τον βάζουν σε ένα αμάξι και φεύγουν προς άγνωστη για αυτόν κατεύθυνση.
Στη διαδρομή, συνεχίζουν να τον βρίζουν και να τον απειλούν ενώ ο ίδιος τους έχει δηλώσει επανειλημμένα τα στοιχεία του και την πολιτική του ταυτότητα, ότι δηλαδή είναι μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του Συνασπισμού. Στη ΓΑΔΑ συνεχίζονται τα βασανιστήρια, αφού τον γδύνουν, του φοράν κουκούλα, τον απειλούν κ.λ.π και στη συνέχεια του δηλώνουν πως έκαναν λάθος, πως τον μπέρδεψαν με άλλον, και μπορεί να φύγει! Ο ίδιος κατέθεσε μήνυση κατ’ αγνώστων περιγράφοντας τα γεγονότα, για μέρος των οποίων υπάρχουν και αυτόπτες μάρτυρες.
Απέναντι σε αυτό το όργιο αυθαιρεσίας και βασανισμού ενός πολίτη, επειδή η αστυνομία ισχυρίζεται ότι έκανε λάθος, το Υπουργείο απαντά χλευάζοντας ουσιαστικά τους πολίτες και τον κοινό νου. Συγκεκριμένα αναφέρει ότι δεν υπήρχε τίποτα μεμπτό στην προσαγωγή του Παπαδάτου-Αναγνωστόπουλου, ότι έγινε με νόμιμο τρόπο και πως οι ενέργειες των αστυνομικών ήταν σύννομες και χωρίς υπερβολές! Και συνεχίζει λέγοντας πως το Υπουργείο έχει μηδενική ανοχή σε θέματα παραβίασης ανθρωπίνων δικαιωμάτων, κάθε καταγγελία ή πληροφορία για ανάρμοστη συμπεριφορά αστυνομικού κ.λ.π και βεβαίως πως εξετάζει σε βάθος κάθε τέτοια καταγγελία!
Εμείς δεν μένει παρά να εκφράσουμε την λύπη μας για την απροκάλυπτη συγκάλυψη ενός σοβαρότατου περιστατικού και να ρωτήσουμε τον κ. Υπουργό, γιατί ρίχνει μεγαλύτερο βάρος στις μαρτυρίες των αστυνομικών και όχι στον πολίτη που έχει κάνει και μήνυση, καθώς και γιατί δεν διατάζει σχετική έρευνα για τα καταγγελθέντα, εφόσον έχει μηδενική ανοχή σε αυθαιρεσίες και παραβιάσεις δικαιωμάτων; Αν οι αστυνομικοί φωτογράφιζαν τα συμβάντα μέσα στη ΓΑΔΑ, θα σας θύμιζε κάτι από Άμπου Γκράιμπ, η συμπεριφορά τους; Τι τύχη επιφυλάσσεται άραγε σε όσους συλλαμβάνονται;
Τέλος, ας μας επιτραπεί να χαρακτηρίσουμε τουλάχιστον χλεύη απέναντι στα δικαιώματα των πολιτών, την υπουργική απάντηση σχετικά με τη σύσταση του Γραφείου αντιμετώπισης περιστατικών αυθαιρεσίας (!), το οποίο θα υπάγεται απευθείας στον Υπουργό».
10 σχόλια:
 Ανώνυμος είπε...
ΜΗΠΩΣ ΕΙΧΕ ΔΙΚΕΙΟ Ο ΧΙΤΛΕΡ ΚΑΙ ΤΑ ΕΒΑΛΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΤΡΑΠΕΖΟΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΦΙΝΑΝ ΣΕ ΥΣΗΧΙΑ?ΜΗΠΩΣ ΤΟΝ ΕΙΧΑΝ ΣΤΡΙΜΩΞΕΙ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΕΘΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΘΕΙ?ΜΗΠΩΣ Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΞΕΦΥΓΕΙ ΗΤΑΝ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΤΡΩΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ?ΜΗΠΩΣ ΣΗΜΕΡΑ ΟΥΤΕ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΑΥΤΟΣ ΥΠΑΡΧΕΙ?ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΜΕ ΑΝΥΠΟΜΟΝΗΣΙΑ ΤΗΝ ΚΙΝΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΑΓΚΑΣΘΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ,ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΩΣΕΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΧΡΟΥΣΤΑΕΙ.
Ανώνυμος είπε...
 Ο........ΜΑΤΑΟΥΦΑΣ................. είπε...
ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΤΗ ΘΑ ΠΗ ΕΙΝΑΙ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΗΖΑ ΔΗΛΑΔΗ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΣΥΡΗΖΟΠΟΥΣΤΡΑ ΕΧΗΣ ΔΗΚΕΟΜΑ ΝΑ ΣΠΑΣ ΝΑ ΚΑΙΣ ΝΑ ΡΗΧΝΗΣ ΜΟΛΟΤΟΦ ΚΑΙ ΕΓΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΜΕΛΟΣ ΚΑΝΕΝΟΣ ΤΗ ΝΑ ΚΑΝΟ ΜΟΥ ΛΕΤΕ
 Ανώνυμος είπε...
ΒΡΕ ΟΥΣΤ ΣΥΡΙΖΟΦΑΣΙΣΤΕΣ.
 Ανώνυμος είπε...
Έτσι έτσι..
Μονο το ΠΑΣΟΚ ξέρει να σας γαμάει εσάς.
Άντε λοιπόν.. βγείτε και κάψτε τα, όπως κάνατε κάποτε ''με ψύλλου πήδημα''.
 Ανώνυμος είπε...
ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΟΥ ΕΚΑΝΑΝ. ΕΧΕΙ ΑΣΥΛΙΑ Ο ΤΣΙΠΡΙΖΑ;
 Ανώνυμος είπε...
Ματαουφα, μπορείς να μάθεις ελληνικά για αρχή ...
 Ανώνυμος είπε...
ΚΛΩΤΣΙΕΣ ΣΤΑ ΚΩΛΟΠΑΙΔΑ ΜΕ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΠΑΝΟ
 Ανώνυμος είπε...
Ο ΜΑΤΑΟΥΦΑΣ ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ Η ΟΥΣΙΑ ΟΧΙ Η ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΑ. ΕΣΥ 2.33 ΑΣ ΠΟΥΜΕ (ΥΠΟΘΕΤΙΚΑ ΜΙΛΑΩ) ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΤΕΡΑΣ ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΠΟΥ ΚΑΙΕΙ, ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ, ΚΑΝΕΙ ΛΗΣΤΕΙΕΣ ΤΡΑΠΕΖΩΝ, ΕΙΝΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΥΠΟΓΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΤΗΝ ΒΡΩΜΑ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΕΠΟΙΚΩΝ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΑΣΥΛΙΑ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΣΑΙ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ;
ΝΑ ΤΗΝ ΧΕΣΩ ΤΗΝ ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΑ.
 Ανώνυμος είπε...
Σιγα τον Λουκουμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου