Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

Σχόλιο σε: "Φυλάκισαν 77χρονο γιατί μαχαίρωσε διαρρήκτη που πήγε να τον ληστέψει"


Κι’ όμως, ο Παπουτσής δεν είναι ο μόνος που έστειλε τάγματα ασφαλείας σε εκκλησία…ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΜΕ ΣΧΟΛΙΑ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΗ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΕΓΚΛΗΜΑΤΙΩΝ ΚΑΣΤΑΝΙΔΗ....Σχόλιο σε: "Φυλάκισαν 77χρονο γιατί μαχαίρωσε διαρρήκτη που πήγε να τον ληστέψει"
Με μια γρήγορη ανάγνωση της ανάρτησης, διαπιστώνω ότι το σεβαστό δικαστήριο πολύ καλά έκρινε και επέβαλλε αυτή την ποινή. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες μου λένε, ότι...
α) ο 77χρονος ήταν πρώην χειρουργός ή χασάπης και ως εκ τούτου γνώριζε πολύ καλά πού βρίσκεται η κεντρική αρτηρία του θύματος στο κάτω άκρο, ώστε να του φέρει θανάσιμο πλήγμα!!! 
β) ο θύτης θα μπορούσε να αποφύγει τη συμπλοκή και όχι να καταδιώξει και να προλάβει το θύμα του, ώστε να το θανατώσει. Πάλι οι πληροφορίες μου λένε, ότι ο έφηβος θύτης, είναι παγκόσμιος πρωταθλητής μικρών αποστάσεων και ως εκ τούτου ήταν εύκολο να φτάσει το θύμα και να επέλθει το μοιραίο!!!
γ) Γιατί να έχει στο σπίτι του αυτό το τεράστιο ποσό; Μήπως ανήκει στα golden boys που χρυσοπληρώνονται; 
δ)Γιατί δεν είχε προσλάβει σωματοφύλακες, όπως ο κάθε μέσος Έλληνας πολίτης πράττει; Για να σοβαρευτούμε λίγο... Ισχύει ή δεν ισχύει εκείνο το ρημαδοάρθρο περί ασύλου και ότι κανείς δεν έχει δικαίωμα παραβίασής του; Την ώρα που αναφέρει το άρθρο, ούτε ο αστυνομικός δεν μπορεί να επέμβει, αν δεν έχει μαζί του δικαστικό λειτουργό. Οι κανόνες εμπλοκής (απ' όσο γνωρίζω) λένε ότι προσπαθείς ν' αποφύγεις τη συμπλοκή, ότι πρέπει αν προειδοποιήσεις τον αντίπαλό σου και στην εσχάτη να προσπαθήσεις να τον ακινητοποιήσεις, όχι με θανάσιμο τρόπο,τραυματίζοντάς τον σε μη ζωτικό σημείο. Τελικά ποιο είναι αυτό το σημείο αν δεν είναι τα πόδια; Αυτοί οι κύριοι που αποφαίνονται ελαφρά τη καρδία, τι θα κάνουν αν κάποιος μπει στο σπίτι τους άγρια χαράματα; Δε νομίζω να του πιάσουν ψιλή κουβέντα, ούτε να τους ζητήσουν ταυτότητα για το ποιοι είναι...Συγχωρέστε με...Ξέχασα ότι αυτοί δεν είναι μέσοι Έλληνες πολίτες, αλλά έχουν συνοδεία αστυνομικών...Ξέχασα ότι είναι οι ίδιοι άνθρωποι, που ψήφισαν πριν μια τριετία περίπου, διπλασιασμό των αποδοχών τους εν μία νυκτί...Αντίδραση από τους βουλευτές βέβαια δεν υπήρχε, γιατί συμπαρασύρεται και ο δικός τους μισθός ανοδικά...Τελικά η ασφάλεια και η αξία της ζωής κάποιου, με τι μετριέται; Ποιο είναι το μέτρο σύγκρισης; Ντροπή και πάλι ντροπή, που όχι μόνο φυλακίζουν κάποιον στη δύση της ζωής τους, αλλά με αυτό τον τρόπο καταλύουν το άσυλο του κάθε πολίτη και το κάνουν έρμαιο του κάθε εγκληματία...Αίσχος...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου