Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011


undefinedΠως το ΚΚΕ θα αντιμετώπιζε την κατάσταση σήμερα: Όπως την αντιμετωπίζει στις επιχειρήσεις του.
Αφορμή γι' αυτό το άρθρο αποτέλεσε η απάντηση του Κομμουνιστή Σαμουήλ Μ. στο σχετικό άρθρο του «Τυπογραφείου»... Η απάντησή του δίνεται στο τέλος του άρθρου μου.
Αν υποθετικά το ΚΚΕ αναλάμβανε αύριο την εξουσία, (XTYΠΑ ΞΥΛΟ),.
και όλοι ξαφνικά γινόμασταν κομμουνιστές, υπέρμαχοι του κομμουνισμού (χωρίς καν να χρειαστούν Δικτατορίες του Προλεταριάτου, Εμφύλιος πόλεμο, Βία, εξαφανισμός της αστικής τάξης κτλ) δωρίζοντας τις περιουσίες μας στον «περιούσιο λαό» για να μας σώσει, το ΚΚΕ εφαρμόζοντας τις τακτικές που κάνει σήμερα στις επιχειρήσεις του (ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ / 902) θα έκανε τα εξής:
Για να μην κυρήξει πτώχευση και να παραμείνει σε λειτουργία το κράτος μας:
1.  Θα αύξανε τους φόρους, τόσο ώστε να μην μπορούσαν να αυξηθούν περιττέρω λόγο των οικονομικών δυσχεριών των πολιτών.
2. Στα πλεονάζουσα στελέχη των όλων των επιχειρήσεων - ιδιωτικών και δημοσίων (αφού όλα θα έχουν γίνει δημόσια) - θα καταργούσε τις Συμβάσεις τους, και με το έτσι θέλω στο όνομα του να μην μείνουν άνεργα τα στελέχη, θα τα μετακινούσε σε άλλα πόστα που θα είχε ανάγκη η κυβέρνηση - κόμμα ΚΚΕ (π.χ. αφισσοκολητές προπαγάνδας, στρατιωτης στο προλεταριάτο κτλ) μειώνοντάς τους την κομματική τους εργασία και τον μισθό τους αντίστοιχα (ένας αφισσοκολητής που πόσο θα παίρνει; 100€ το μήνα από 700€ που θα παίρνει ένας Δ.Υ!). Επίσης θα τους αναζητούσε κάποια άλλη εργασία(κατ' αντιστοιχία με τον σημερινό ΟΑΕΔ - δηλαδή με 20% ανεργία, όποτε κι αν βρουν άλλη εργασία!).
3. Όποιος πολίτης αντιδρούσε, για την κατάργηση της Σύμβασής του, και την μετατροπή της σε άλλη σύμβαση, άλλης εργασίας και άλλης πληρωμής, με το έτσι θέλω, είτε θα αποτελούσε κύνδινο για τον κομμουνισμό - ως μη ασπαζόμενος της ιδέες του - επομένως θα εφαρμοζόταν πάνω του η βία της Δικτατορίας του Προλεταριάτου για να μην κινδυνέψει ο κομμουνισμός, είτε θα αφηνόταν να ψωφίσει της πείνας, αφού όλα θα ήταν δημόσια, και δεν θα μπορούσε πουθενά να βρει αυτός δουλειά, εκτός κι αν συμμορφονώταν με τους όρους του Δημοσίου.
.... Τώρα κάποιος θα αναρωτηθεί: «Με ποιό σκεπτικό λες τα παραπάνω;» ...
Πολύ απλά, γιατί αυτά (εκτός του 3 αφού δεν έχουμε κομμουνισμό) κάνει το ΚΚΕ στις δικές του επιχειρήσεις.
Διαβάζουμε το σχόλιο του Κομμουνιστή Σαμουήλ Μ. στο
http://typografeio.blogspot.com/2011/09/blog-post_1570.html
Για το «πόσο απλά» οι ΚΚΕ αντιμετωπίζουν το θέμα με τους εργαζομένους στις επιχειρήσεις του ΚΚΕ!
«Η Τυποεκδοτική και ο 902 τα τελευταία 2 με 3 χρόνια, έχει μια υποβαθμισμένη λειτουργία και ζήτηση των υπηρεσιών τους. Καθώς κάθε έτος παρουσιάζουν και μεγαλύτερες ζημίες, τις οποίες το Κόμμα είναι υποχρεωμένο να καλύπτει από άλλες συνεισφορές των μελών του, που λόγω και της οικονομικής δυσχέρειας πολλών μελών δεν μπορεί να ζητηθεί η επιπλέον συνεισφορά. Αντί λοιπόν η Τυποεκδοτική, ο 902 να κηρύξει πτώχευση όπως θα έκανε μια καπιταλιστική επιχείρηση, δικαιολογώντας με αυτόν τον τρόπο την όποια απόλυση ........ θα παραμείνει σε λειτουργία. Τα πλεονάζοντα μέλη και στελέχη που βρίσκονται στην Τυποεκδοτική, στον 902, είτε θα μετακινηθούν σε άλλα κομματικά πόστα όπου το ΚΚΕ τους έχει ανάγκη, είτε θα τους αναζητήσει κάποια άλλη εργασία, ώστε να καλύπτουν τις υλικές ανάγκες τους.... και η κομματική τους εργασία θα είναι πλέον μειωμένη. Εξάλλου η Τυποεκδοτική και ο 902 ποτέ δεν ήταν μια καπιταλιστική επιχείρηση, αλλά είναι στην ουσία ένα κομματικό όργανο του ΚΚΕ το οποίο εξασφαλίζει την εκτύπωση των κομματικών του εντύπων, την ενημέρωση των συντρόφων αλλά και την διάδοση των θέσεων του,(από τη στιγμή που δεν τους καλούν στα άλλα μέσα ΜΜΕ) και στο οποίο εργάζονται κομματικά μέλη. Τόσο απλό ...
Δηλαδή, οι επιχειρήσεις του ΚΚΕ παρουσιάζουν μια συνεχώς υποβαθμισμένη πορεία με μεγάλες ζημιές και ελλείμματα, ως το σημερινό κράτος μας. Μάλιστα το ΚΚΕ έχει δανειστεί και χρήμα - ως η Ελλάδα επίσης! Τι κάνει το ΚΚΕ γι' αυτό?
1. «το Κόμμα είναι υποχρεωμένο να καλύπτει από άλλες συνεισφορές των μελών του, που λόγω και της οικονομικής δυσχέρειας πολλών μελών δεν μπορεί να ζητηθεί η επιπλέον συνεισφορά», καλύπτει αυτά τα ελλείμματα από τα μέλη του σε σημείο ώστε αυτά να μην μπορούν να δόσουν περισσότερα! Αν γινόταν κυβέρνηση λοιπόν θα έβαζε τόσους φόρους, ώστε οι πολίτες να μην μπορούσαν να αποδώσουν περισσότερα.
2. «Τα πλεονάζοντα μέλη και στελέχη που βρίσκονται στην Τυποεκδοτική, στον 902, είτε θα μετακινηθούν σε άλλα κομματικά πόστα όπου το ΚΚΕ τους έχει ανάγκη, είτε θα τους αναζητήσει κάποια άλλη εργασία, ώστε να καλύπτουν τις υλικές ανάγκες τους .... και η κομματική τους εργασία θα είναι πλέον μειωμένη».. Οι πλεονάζοντες εργάτες του κράτους(όπου όλα θα ανήκουν πλέον στο ΚΚΕ) θα έχουν μεταβλητέςσυμβάσεις εργασίας, όπου το ΚΚΕ-κράτος θα τα μετακινεί κατα βούληση σε άλλες κομματικές-κρατικές δουλειές που θα τους έχει ανάγκη ή θα τους ψάχνει για άλλη εργασία(αντιστοιχία με τον ΟΑΕΔ σήμερα με 20% ανεργία) χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα τους βρίσκει και δουλειά!
Επίσης η εργασία τους θα είναι μειωμένη, και σαφώς μειωμένες θα είναι και οι αποδοχές τους - γι' αυτό το λόγο άλλωστε θα τους αλλάζει τις συμβάσεις, για να περικόψει τον μισθό τους, τόσο ώστε μόλις να καλύπτονται οι υλικές τους ανάγκες. Δηλαδή ένα συσσίτιο θα είναι αρκετό, αν η περικοπή των μισθών το απαιτεί.
3. Αυτό είναι αυτονόητο, εφόσον το κράτος θα είχε όλες τις επιχειρήσεις και αυτό θα καθόριζε την διανομή εργασίας των πολιτών. Όποιος διαφωνούσε με τις επιλογές εργασίας του ΚΚΕ, θα έμενε χωρίς δουλειά και χωρίς φυσικά κανένα επίδομα βοήθειας, να πεθάνει της πείνας, αφού δεν θα επιτρεπόταν ιδιωτική επιχείρηση/εργασία ώστε ο ίδιος να κάνει κάτι για να επιβιώσει μόνος του.
Από εκεί και πέρα όποιος αντιδρούσε κατά αυτού του συστήματος - κομμουνισμού - θα χαρακτηριζόταν εχθρός του κομμουνισμού, και θα ήταν αρμόδια η Δικτατορία του Προλεταριάτου να προστατεύσει το ΚΚΕ/κομμουνισμό απ' αυτόν...
-------
Τέλος η απάντησή μου στο σχετικό σχόλιο του κομμουνιστή είναι η εξής:
«@Σαμουήλ
Αντιπαρέρχομαι την ΒΛΑΚΩΔΗ (για μένα) δικαιολογία πως το ΚΚΕ δεν είναι Καπιταλιστική επιχείρηση αλλά «κάτι άλλο που δικαιολογείται» και μπαίνω στην ουσία:
Όπως λες το κόμμα θα μετακινήσει τους εργαζομένους σε άλλες θέσεις (κομματικά πόστα, ή θα αναζητήσει - όχι θα βρει! - κάποια άλλη εργασία πιθανότατα και άσχετη με το αντικείμενό τους (εκτός κι αν τους βάλετε σε άλλα τυπογραφεία).
Ερώτηση: ΤΟΝ ΜΙΣΘΟ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΑΝ ΘΑ ΤΟΝ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΑΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΘΟΥΝ ΣΕ ΑΛΛΟ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΠΟΣΤΟ;...
Αν τον παίρνουν, τότε ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΘΟΥΝ;
Αν δεν τον παίρνουν (το πιθανότερο, γιατί ο λόγος μετακίνησής τους είναι οικονομικός όπως λες), τότε πρακτικώς, όχι μόνο μας λες εμμέσως, πως θα σταματήσουν να πληρώνονται (ή θα μειωθεί ο μισθός τους), αλλά θα αναγκαστούν να δουλεύουν σε άλλες δουλειές - κομματικά πόστα - τα οποία ενδεχομένως δεν θα πληρώνονται, ή ενδεχομένως θα τα πληρώνονται πολύ λιγότερο. Ή όπως γράφεις, θα δουλεύουν λιγότερο - θα πληρώνονται λιγότερο.
Επί της πράξης λοιπόν, ΤΟΥΣ ΚΟΒΕΤΕ ΠΛΗΡΩΣ Ή ΤΟΥΣ ΜΕΙΩΝΕΤΕ ΤΟ ΜΙΣΘΟ, και τους ΒΓΑΖΕΤΕ ΑΠΟ ΜΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥΣ.. Το αν θα τους βάλετε να σας προσκυνούν, για να έχουν κάτι να κάνουν ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ.
Τι μας λες λοιπόν κατ' αντιστοιχεία πως κάνει το ΚΚΕ, ως σοσιαληστής επιχειρηματίας; Σκέφτεται λοιπόν το ΚΚΕ - παράδειγμα: «ΕΧΩ ΠΛΕΟΝΑΖΟΝ ΕΡΓΑΤΕΣ. Για να μην τους απολύσω, θα τους βάλω στο γραφείο μου να μου κάνουν 1-2 ώρες την ημέρα ο καθένας ΑΕΡΑ, και θα τους κόψω το μισθό κατά 80-90%. Θα τους κόψω/μειώσω μάλιστα και την ασφάλιση. Επίσης θα αναζητήσω να τους βρω δουλειά αλλού (με 20% ανεργία τυχεροί θα είναι αν θα βρουν αλλού δουλειά σε 1 χρόνιο, ΑΝ ΒΡΟΥΝ)»...
Και αυτό το επιχείρημα, μας το παρουσιάζετε ΩΣ ΛΟΓΙΚΟ που προστατεύει τους εργάτες σας!.. ΕΙΣΤΕ ΤΡΕΛΟΙ;...
Δηλαδή για εσάς, η ΑΛΛΑΓΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ όποτε «σας καπνίσει», ΑΠΌ ΤΟΝ Χ ΜΙΣΘΟ ΣΤΟΝ Χ/2,Χ/3,Χ/4 ΜΙΣΘΟ ΚΑΙ ΑΠΌ ΤΗΝ Χ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΗΝ Υ ΔΟΥΛΕΙΑ, είναι ΝΟΜΙΜΗ, ΗΘΙΚΗ ΚΑΙ ΟΡΘΗ ΑΠΟΦΑΣΗ; Και μετά κατηγορείτε τους επιχειρηματίες που δεν θέλουν συλλογικές συμβάσεις, ΟΤΑΝ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΕΔΩ ΜΑΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΤΕ ΤΟ ΠΩΣ ΤΙΣ ΚΑΤΑΠΑΤΑΤΕ - αλλάζοντας στην ουσία την ΣΥΜΒΑΣΗ των ΕΡΓΑΤΩΝ ΣΑΣ, ΟΠΩΣ ΓΟΥΣΤΑΡΕΤΕ, στο όνομα του να μην μείνει αυτός άνεργος;
Και το χειρότερο; ΘΑ ΤΟ ΒΡΙΣΚΑΤΕ ΣΩΣΤΟ ΑΝ ΟΙ ΛΟΙΠΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΖΗΤΟΥΣΑΝ ΑΠΌ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ (ως κάνει το ΚΚΕ, από τα μέλη του για την ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ/902) - με άλλα λόγια στην ουσία, αν οι επιχειρηματίες έκαναν ΠΡΑΚΤΙΚΩΣ ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΣΗ ΤΗΣ ΤΑΞΕΩΣ ΤΟΥ 20-30% ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ, ΛΟΓΟ «ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ» ΣΤΟΝ ΕΡΓΟΔΟΤΗ (Ως κάνει το ΚΚΕ, ως εσύ ο ίδιος επιβεβαιώνεις!);»
Ο καθένας λοιπόν βλέπει, πως το ΚΚΕ ενώ φωνάζει και κάνει διαδηλώσεις για τα δικαιώματα των Εργατών, το ίδιο έχει τα δικαιώματά τους χεσμένα κανονικότατα, υπό πάντα το δικαιολογιτικό πρίσμα, πως οι εργάτες του δουλεύουν εθελοντικά για το κόμμα, ως μεθαύριο ως κυβέρνηση θα λέει πως οι πολίτες (είναι υποχρεωμένοι να) δουλεύουν εθελοντικά  για τον κομμουνισμό....
Αυτά για όσους πέσουν στην παγίδα να πιστέψουν ότι το ΚΚΕ, με τις αντιλήψεις του, είναι ικανό να οδηγήσει αυτή την χώρα σε ευημερία.. Το πιο πιθανό είναι να την οδηγήσει σε μια νέα κόλαση - πόσο μάλιστα όταν το ίδιο υποστηρίζει την τόνωση εχθρικών προς το χριστιανισμό θρησκειών (το ΚΚΕ δήλωσε στη βουλή πως θέλει πολλά τζαμιά και μουσουλμανικά νεκροταφεία), την νομιμοποίηση άνευ όρων των λαθρομεταναστών (παράνομων μεταναστών) κτλ κτλ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου