Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011


TO AKEΛ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ !
1. Το ΑΚΕΛ δημιουργήθηκε από την Αγγλική Κυβέρνηση για να υπονομεύσει και καταστρέψει τον Αγώνα της Εκκλησίας για Ένωση. Και υπήχθη στο Κομμουνιστικό Κόμμα Αγγλίας από το οποίο ελάμβανε καθοδήγηση και οικονομική ενίσχυση από το ίδιο και μέσω αυτού από το Κ.Κ. της Σοβιετικής Ένωσης.
2. Το ΑΚΕΛ το 1947 δημόσια συγκρούστηκε με την Εκκλησία και συμμετέσχε στη Διασκεπτική των Άγγλων για συζήτηση και υιοθέτηση λύσης Αυτοκυβέρνησης. Η Εθναρχία είχεν την θέση ότι η Αυτοκυβέρνηση είναι ο Τάφος της Ενώσεως και το ΑΚΕΛ διακήρυττε ότι η Αυτοκυβέρνηση οδηγεί στην Ένωση. Αλλά παράλληλα με ΑΠΟΡΡΗΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟΝ τους οι αντιπρόσωποι του ΑΚΕΛ στη Διασκεπτική εδεσμεύοντο ότι ουδέποτε θα ήγειραν στο μέλλον θέμα Ενώσεως.
3. Το ΑΚΕΛ καταδίκασε τις μεγαλειώδεις μαθητικές διαδηλώσεις της 18ης Δεκεμβρίου 1954 στις πόλεις εναντίον της απόρριψης της Προσφυγής μας στον ΟΗΕ κατά της Κατοχής της Κύπρου από τους Άγγλους. Και τις χαρακτήρισε έργον των εχθρών του Λαού. Και διακήρυξε ότι δεν επιθυμεί μείωση της επιρροής των Άγγλων στην Μεσόγειο.
4. Από το Δεκέμβρη του 1954 το ΑΚΕΛ τάχτηκε κατηγορηματικά εναντίον ενόπλου αγώνα κατά των Άγγλων στην Κύπρο. Το ίδιο επανάλαβε και στις 13 Ιανουαρίου 1955.
5. Το ΑΚΕΛ καταδίκασε από την πρώτη κιόλας ημέραν την Επανάσταση της ΕΟΚΑ εναντίον της Αγγλικής Αποικιοκρατίας και υπέρ της Ελευθερίας της Κύπρου. Και στην συνέχεια υπονόμευε και καταπολεμούσε ακατάπαυστα τον Αγώνα της ΕΟΚΑ. Στο τέλος δε σε διήμερη συνεδρίασή του το 1958 το ΑΚΕΛ αποφάσισε να κτυπήσει με όπλα την ΕΟΚΑ για να βοηθήσει τους Άγγλους κατακτητές οι οποίοι αδυνατούσαν να επιβληθούν επί της ΕΟΚΑ.
Η απόφαση του ΑΚΕΛ για ένοπλη αντιπαράθεσή του προς την Επανάσταση, απερρίφθη από τον Γ.Γ. του Κομμουνιστικού Κόμματος της Αγγλίας κ. Πιττ με το αιτιολογικό και τη σύσταση:-
«Ένοπλη σύγκρουση σας με την ΕΟΚΑ θα οδηγήσει σε πολιτικό αφανισμό σας. Συνεχίστε την υπονόμευσή της όπως μέχρι σήμερα».
6. Από τις 30 Απριλίου 1955 το ΑΚΕΛ υιοθέτησε τη θέση του Κ.Κ.Ε. και ετάχθη και έκτοτε εργάστηκε και διευκόλυνε τη Διχοτόμηση της Κύπρου και τη Δημιουργία δύο Κρατών έκαστον των οποίων θα έχει δικαίωμα ανεξαρτησίας του από το άλλο!...
Δηλαδή, αγαπητέ κ. Δημήτρη Χριστόφια, ΕΣΥ σήμερα υλοποιείς τη θέση του ΑΚΕΛ – ΚΚΕ του Απρίλη του 1955 – η οποία, φυσικά, ήταν θέση των Άγγλων.
7. Το ΑΚΕΛ δεν αντιτάχθηκε, ούτε και αγωνίστηκε εναντίον της Τουρκανταρσίας του 63 – 64.
8. Το ΑΚΕΛ δεν αντιτάχθηκε, ούτε και αγωνίστηκε εναντίον της Τουρκικής Εισβολής του 1974.
9. Το ΑΚΕΛ δεν δέκτηκε από Διεθνή Βήματα να ζητηθεί αποχώρηση του Αττίλα από την Κύπρο.
10. Το ΑΚΕΛ εζήτησε να επιστραφεί στους Κατακτητές 2% του Κυπριακού εδάφους για να επιτευχθεί δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού.
11. Το ΑΚΕΛ αρχικά είπε ΝΑΙ στο Σχέδιο ΑΝΑΝ. Από αντίδραση σημαντικής και δυναμικής μερίδας Μελών του ΑΚΕΛ, νέων και μορφωμένων, εγκατέλειψε το ΝΑΙ και υιοθέτησε το ΟΧΙ. Αλλά, ταυτόχρονα δήλωσε: Ψηφίζουμε ΟΧΙ για να τσιμεντώσουμε το ΝΑΙ!...
12. Και ο δρόμος του τσιμεντώματος ήταν η πορεία προς την εξουσίαν. Και κατέλαβεν την εξουσίαν.
13. Και τώρα βρίσκεσαι, αγαπητέ κ. Δημήτρη Χριστόφια, εις προκεχωρημένο στάδιο υλοποίησης της Αγγλικής Πολιτικής για αναγνώριση δύο ανεξαρτήτων απ’ αλλήλων Κρατών. Και ταυτόχρονα διαπιστώνεις την γενικήν κατακραυγήν για την πολιτικήν σου και το πλήρες αδιέξοδο της Πολιτικής σου – της Αγγλικής Πολιτικής.
ΤΟΥ ΦΩΤΗ ΠΑΠΑΦΩΤΗ
το ΑΚΕΛ είναι το κόμμα του χριστοφια ]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου