Δευτέρα 1 Αυγούστου 2011


Πού πάνε τα χρήματα των ΜΚΟ;
Πώς οι Έλληνες έχουμε τόσα περισσευούμενα χρήματα ώστε να τα διαθέτουμε στους αλιείς της Σρι Λάνκα;
Αναρωτιούνται στην Ήπειρο -και όχι μόνον- πού πηγαίνουν τα χρήματα που δίνονται στις ΜΚΟ. Και το ερώτημα προέκυψε αυτή τη φορά, μετά τη διαπίστωση ότι η γιαννιώτικη «ΜΚΟ Humanet», στο Δ.Σ. της οποίας συγκαταλέγεται και το όνομα της Αντιπεριφερειάρχη Ηπείρου, Τατιάνας Καλογιάννη, επιλέγει εντυπωσιακές δραστηριότητες.
Σύμφωνα με το epirusgate η εν λόγω ΜΚΟ έδωσε 156.000 ευρώ για να κατασκευάσει… αλιευτικά σκάφη στη Σρι Λάνκα! Υπάρχουν όμως κι άλλες εντυπωσιακές δραστηριότητες: Το 2005 δόθηκαν 137.000 ευρώ «Για έργα πολλαπλής αξιοποίησης του ποταμού Σούχε στην Αλβανία», ενώ το 2006 δόθηκαν 50.000 ευρώ για «Ιατρικά εργαστήρια στην Κούβα».
Το 2007 δόθηκαν 270.000 ευρώ για «Κατασκευή αλιευτικών σκαφών στη Σρι Λάνκα και ενδυνάμωση των συντεχνιών των φτωχών αλιέων» και το 2008, δόθηκαν επίσης στη Σρι Λάνκα 156.000 ευρώ για «Κατασκευή αλιευτικών σκαφών». Όταν λέμε δόθηκαν, εννοούμε ότι δόθηκαν από το Υπουργείο προς την ΜΚΟ. Σε ένα σοβαρό κράτος, όπως είναι το δικό μας, σίγουρα έγινε έλεγχος ότι τα χρήματα πήγαν στη δραστηριότητα για την οποία δόθηκαν.
Πέρα όμως από αυτό, δεν κατάλαβα ποτέ, πώς οι Έλληνες έχουμε τόσα περισσευούμενα χρήματα ώστε να τα διαθέτουμε στους αλιείς της Σρι Λάνκα! Ξέρω ότι οι «δήθεν» δεν θα συμφωνήσουν με την απορία μου, ελπίζω όμως να με συγχωρήσουν.
Παρ’ όλες τις μέχρι σήμερα εξαγγελίες, καμιά έρευνα δεν έχει γίνει για να διαπιστωθεί ποιο ρόλο παίζουν οι περισσότερες από τις ΜΚΟ με τις «εντυπωσιακές» δραστηριότητες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου