Σάββατο 2 Ιουλίου 2011


ΑΠΕΤΡΕΨΑΝ ΝΕΑ MARFIN
Παρολίγο νέα 
Όλα ξεκίνησαν χθες το απόγευμα όταν μια ομάδα νεαρών προσπάθησε να πυρπολήσει τα δυο υποκαταστήματα τραπεζών ακριβώς απέναντι από τα Προπύλαια, στην οδό Πανεπιστημίου. Οι νεαροί αφού έσπασαν το ΑΤΜ και προσπάθησαν με μανία για ώρα να πυρπολήσουν και το εσωτερικό της τράπεζας έβαλαν στο στόχαστρο τους το κτήριο που βρίσκεται μέσα στη στοά. 
Σύμφωνα με πληροφορίες αλλά και από επιτόπιο ρεπορτάζ , ο «επικεφαλής» ρώτησε πρώτα έναν επαγγελματία...
της περιοχής «αν εκείνη την ώρα στο κτήριο δουλεύουν άνθρωποι». «Ναι, τέτοια ώρα πάντα μένουν κάποιοι» του απάντησαν και τότε ο νεαρός κουκουλοφόρος είπε με ειλικρίνεια που προκαλεί εντύπωση: «Πες τους να βγουν έξω, θα κάψουμε το κτήριο». Οι υπάλληλοι μπορεί να μην πρόλαβαν καθώς είχαν αρχίσει ήδη να πνίγονται από τους καπνούς αλλά ανέβηκαν στην ταράτσα του κτηρίου για να μην εγκλωβιστούν. Λίγη ώρα αργότερα, με τη βοήθεια πυροσβεστών, κατάφεραν να κατέβουν χωρίς να αντιμετωπίσουν κανένα πρόβλημα και ενώ στην Πανεπιστημίου έπεφταν βροχή οι πέτρες και τα δακρυγόνα.
Οι μνήμες από την τραγωδία της Marfin φαίνεται ότι έχουν στοιχειώσει ακόμα και τους αποκαλούμενους «μπαχαλακηδες» που φέρουν βαρέως, όσο και αν δεν θέλουν να το παραδεχτούν κάποιοι, ότι ήταν ένα περιστατικό εξαιτίας του οποίου έχασαν τις ζωές τους τέσσερεις άνθρωποι. Αναρχικοί, αντιεξουσιαστες ή όπως αλλιώς αποκαλούνται θέλουν να «ξεχάσουν» την ιστορία της Marfin.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου