Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011


Ανυπολόγιστες οι ζημιές από τα επεισόδια
    Μετά το τέλος των θλιβερών επεισοδίων των τελευταίων ημερών στο κέντρο της Αθήνας, ήρθε και πάλι η ώρα να βάλουν οι Αθηναίοι το χέρι στην τσέπη και να πληρώσουν τα σπασμένα. Αλήθεια, έχει σκεφτεί κανείς σε τι ποσό ανέρχεται το κόστος όλων των επισκευών;
    Ενώ συνεχίζεται μέχρι και σήμερα η καταγραφή των ζημιών, ήδη οι πρώτες αναφορές κάνουν λόγο για 176 κατεστραμμένους κάδους ανακύκλωσης και απορριμμάτων, 200 επιδαπέδια καλαθάκια που έχουν υποστεί ολοσχερή καταστροφή, 100 μερικώς κατεστραμμένα, πλην επισκευάσιμα καλαθάκια, ένας διαφημιστικός πύργος που έχει καεί, πολλές λεηλατημένες ηλεκτρονικές πινακίδες του δήμου, κατεστραμμένες στάσεις λεωφορείων, μαζί και με τα διαφημιστικά τους πλαίσια στην Φιλελλήνων, την Αμαλίας και μπροστά από την Πανεπιστημίου. Κατεστραμμένο είναι και το γνωστό ζαχαροπλαστείο Τερκενλής, ενώ ανυπολόγιστες ζημιές έχουν υποστεί 50 και πλέον καταστήματα γύρω από το Σύνταγμα, κυρίως στην Μητροπόλεως, την Έρμου, την Κ. Σερβίας, την Κολοκοτρώνη μέχρι και την Αθηνάς. 
    Αφού ολοκληρωθεί η καταγραφή των ζημιών, ο δήμος Αθηναίων αναμένεται να ανακοινώσει τις αναλυτικές ζημίες και το κόστος επισκευής τους, ενώ θα καταθέσει μήνυση κατά παντός υπευθύνου. 
    Από την καταγραφή που έκαναν συνεργεία υπαλλήλων του ΕΒΕΑ, προκύπτει ότι ξεπερνούν τις 500.000 ευρώ οι υλικές ζημιές που υπέστησαν επιχειρήσεις του κέντρου από τις ταραχές αυτής της εβδομάδας, ενώ σε εκατομμύρια ευρώ εκτιμώνται τα διαφυγόντα έσοδα από εμπορικές επιχειρήσεις και ξενοδοχεία, τα οποία ανέφεραν αποχωρήσεις πελατών και ακυρώσεις κρατήσεων.
    Υλικές ζημιές έχουν υποστεί 34 επιχειρήσεις.
    Ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος κοινοποίησε σήμερα τα αποτελέσματα της καταγραφής με επιστολή προς τον υπουργό Οικονομικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, από τον οποία ζητά "ουσιαστική συμβολή της Πολιτείας με την καταβολή αποζημιώσεων για την αποκατάσταση των ζημιών που υπέστησαν επιχειρήσεις του κέντρου της Αθήνας κατά τις προχθεσινές ταραχές".
    Το πλήρες ρεπορτάζ του Λ. Γερμανού και του Κ. Βουτσαδάκη στη συνδρομητική ιστοσελίδα του ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου