Τρίτη 5 Ιουλίου 2011


Ανεξέλεγκτο το παρεμπόριο στην Αθήνα και ιδιαίτερα στην πλατεία Συντάγματος...
Και το σχολείο μεταναστών σπόνσορας του παρεμπορίου στο Σύνταγμα?
Την ανεξέλεγκτη δράση κυκλωμάτων παρεμπορίου στους δρόμους της πρωτεύουσας καταγγέλλουν τα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών. 
«Το τελευταίο χρονικό διάστημα, τα κυκλώματα του παρεμπορίου δρουν και πάλι ανενόχλητα στους κεντρικούς εμπορικούς δρόμους και στις πλατείες της Αθήνας και ιδιαίτερα στην πλατεία Συντάγματος δραστηριοποιούνται, επί σχεδόν 24ώρου βάσεως...
δεκάδες παράνομοι μικροπωλητές, οι οποίοι προμηθεύουν τους καταναλωτές με προϊόντα κάθε είδους, αμφιβόλου προέλευσης, ποιότητας και νομιμότητας».
Αυτό σημειώνεται σε επιστολή του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών με την οποία ζητούν οι έμποροι την άμεση εφαρμογή του άρθρου 11 του νόμου 3982/2011 που αφορά την καταστροφή των προϊόντων παρεμπορίου με κάθε πρόσφορο τρόπο.
Στη φώτο ο Κωνσταντίνου εξηγεί ποια είναι τα δικαιώματα του αγανακτισμένου παρεμπόρου?
Την επιστολή απέστειλε ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών στο δήμαρχο Αθηναίων, Γ. Καμίνη, στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών Ευάγγ. Βενιζέλο, στον υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Μ. Χρυσοχοΐδη, στη Διεύθυνση Αστυνομίας Αθηνών, στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, στον διευθυντή Δημοτικής Αστυνομίας, Στ. Κρασσά, και στον ειδικό γραμματέα ΣΔΟΕ, Ι. Διώτη.
Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών σημειώνει ότι «εν μέσω πρωτοφανούς κρίσης, την ώρα που το ελληνικό εμπόριο προσπαθεί με κάθε τρόπο να επιβιώσει και οι Έλληνες πολίτες καταβάλλουν πρωτοφανείς θυσίες για την ανόρθωση της οικονομίας, η δράση των παράνομων μικροπωλητών λειτουργεί όχι μόνο εις βάρος της νόμιμης εμπορικής επιχείρησης, αλλά και της εθνικής μας οικονομίας, αφού οι εν λόγω ομάδες πραγματοποιούν καθημερινά αφορολόγητο τζίρο εκατομμυρίων ευρώ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου