Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011


ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ 500.000 ΕΥΡΩ ....Δικαίωση για τους συγγενείς του Ν. Σάββα
Γενναία αποζημίωση ύψους μισού εκατομμυρίου επιδίκασε το Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών στους συγγενείς του 40χρονου αστυνομικού Νεκτάριου Σάββα. Είχε δολοφονηθεί από τη "Σέχτα Επαναστατών"..
Αποζημίωση ύψους 500.000 ευρώ επιδίκασε το Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών στους συγγενείς του 40χρονου αστυνομικού Νεκτάριου Σάββα.
Ο αστυνομικός δολοφονήθηκε τον Ιούνιο του 2009 από μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης "Σέχτα Επαναστατών", ενώ φύλαγε την προστατευόμενη μάρτυρα στην υπόθεση της τρομοκρατικής οργάνωσης ΕΛΑ, Σοφία Κυριακίδου.
Να σημειωθεί πως ο αστυνομικός είχε δεχθεί σφαίρες στο κεφάλι το θώρακα και τα πόδια, ενώ στον τόπο της δολοφονίας είχαν εντοπισθεί 24 κάλυκες.
Η Ένορκη Διοικητική Εξέταση αποφάνθηκε ότι ο θάνατος του Σάββα δεν οφειλόταν σε βαρύ πταίσμα του ιδίου, καθώς εκείνος εκτελούσε τα καθήκοντά του σύμφωνα με το νόμο και τις εντολές που είχε λάβει.
Οι δικαστές, για τον καθορισμό του ύψους της αποζημίωσης, έλαβαν υπόψη τους τις παραλείψεις των αρμόδιων οργάνων της ΕΛΑΣ, όπως είναι ότι οι ίδιοι αστυνομικοί προστάτευαν την Κυριακίδου επί ένα χρόνο και επτά μήνες συνεχώς, ενώ πολλές φορές τα κλιμάκια των αστυνομικών στάθμευαν έξω ακριβώς από την πολυκατοικία της Κυριακίδου το αυτοκίνητο, δίνοντας έτσι στόχο.
Το Διοικητικό Πρωτοδικείο αντέκρουσε τον ισχυρισμό του Δημοσίου ότι οι τρομοκρατικές επιθέσεις δεν μπορούν να προβλεφθούν ακόμη και με μέτρα άκρας επιμέλειας και σύνεσης, υπογραμμίζει στη δικαστική απόφασή του ότι "ναι μεν η επίθεση είχε το στοιχείο του αιφνιδιασμού, όμως δεν προέκυψε ότι η αποφυγή αυτής και η επαρκής προστασία του θύματος υπερέβαιναν τις δυνατότητες των οργάνων της ΕΛ.ΑΣ., τα οποία δεν έλαβαν κάθε αναγκαίο μέτρο".
Στη συνέχεια υπογραμμίζεται πως ο θάνατος του Σάββα θα είχε αποτραπεί εάν τα αρμόδια όργανα της ΕΛΑΣ είχαν διακρίνει ότι αμέσως μετά τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου, το Δεκέμβριο του 2008, οι αστυνομικοί είχαν ήδη μπει στο στόχαστρο των τρομοκρατών και μάλιστα το Φεβρουάριο του 2009 η "Σέχτα Επαναστατών" χτύπησε τους αστυνομικούς του Τμήματος του Κορυδαλλού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου