Κυριακή 29 Μαΐου 2011


Οι Βορειοηπειρώτες οπαδοί της Χειμάρας έσκισαν Αλβανική σημαία σε αγώνα ντέρμπι ανόδου με την "Butrinti" των Αγίων Σαράντα
Μεγάλη ένταση την (Κυριακή 15/5/11)στον  αγώνα ανάμεσα στην Χειμάρρα και την "Butrinti" των Αγίων Σαράντα. Οι 100 περίπου οπαδοί της αλβανικής ομάδας ξεκίνησαν από νωρίς τις προκλήσεις φωνάζοντας συνθήματα υπέρ των Τσάμηδων και της ανάκτησης των "υπόδουλων αλβανικών" περιοχών. Οι οπαδοί της Χειμάρρας ανήρτησαν μία ελληνική σημαία και έψαλλαν τον εθνικό ύμνο σε απάντηση. Όταν οι Αλβανοί άρχισαν να πετούν πέτρες, οι φίλαθλοι της Χειμάρρας απάντησαν σκίζοντας μια αλβανική σημαία. Χάρη στην παρουσία της αστυνομίας και την... ψυχραιμία των παραγόντων της Χειμάρρας, απεφεύχθησαν τα χειρότερα για τους Αλβανούς. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι οπαδοί της Butrinti (ελλ. Βουθρωτό), ήταν στην πλειοψηφία τους Τσάμικης καταγωγής που πήγαν στην Χειμάρρα όχι μόνο για αγωνιστικούς λόγους.
Στο αγωνιστικό κομμάτι η Χειμάρρα επικράτησε με 2-0 και κατέλαβε την πρώτη θέση του πρωταθλήματος, κάνοντας πανηγυρική την άνοδο στην μεγαλύτερη κατηγορία.
Η ποδοσφαιρική ομάδα της Χειμάρρας βρίσκεται σε συνεχή ανοδική πορεία από την στιγμή που ο δήμος υπό την ηγεσία του Βασίλη Μπολάνου παραχώρησε το 49% των μετοχών σε ιδιώτη Χειμαρριώτη επενδυτή. Το γήπεδο της Χειμάρρας ανακαινίστηκε πρόσφατα με πόρους του δήμου, έχοντας μετατραπεί σε ένα από τα καλύτερα της κατηγορίας. Του χρόνου η Χειμάρρα θα αγωνίζεται στην 1η εθνική κατηγορία της Αλβανίας ενώ ο προγραμματισμός προβλέπει άνοδο στην αλβανική Σουπερ Λίγκα.
Ο αγώνας δεν είχε ιδιαίτερη σημασία αφου οι δύο ομάδες βρίσκονταν στις δύο πρώτες θέσεις της βαθμολογίας οπότε ανεβαίνουν και οι δύο στην "kategoria e pare" 
οπαδοί του Butrinti προκαλούν
η αλβανική σημαία που ανήρτησαν οι οπαδοί της Μπουτρίντι και σκίστηκε στην συνέχεια από τους Χειμαρριώτες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου