Τρίτη 31 Μαΐου 2011


Ο Δήμος Αθηναίων «ανακάλυψε» το πρόβλημα των καταλήψεων
Κάλλιο αργά παρά ποτέ; Ή κάποια «σκοπιμότητα» της στιγμής; Στο Δήμο Αθηνάιων, ρώτησαν την κ. Πορταλιού ή τον κ. Κωνσταντίνου; Θα δείξει... Ξαφνικά, τα δημόσια ΜΜΕ, ανακάλυψαν τα 1.500 εγκαταλελειμμένα κτίσματα στο κέντρο της Αθήνας. Τα οποία, είτε έχουν καταληφθεί από αναρχικούς και αριστεριστές, είτε από λαθρομετανάστες, είτε από τοξικομανείς. Ανακάλυψαν λοιπόν...
και ότι οι επιπτώσεις στην ασφάλεια των κατοίκων, είναι μεγάλες, μιας και τα εγκαταλελειμμένα είναι καταφύγια κακοποιών στοιχείων (λες και αυτοί που πετούν μολότοφ, είναι «νομοταγείς» και δεν συνιστούν κακουργήματα). Λες και οι γείτονες, τόσο καιρό δεν φώναζαν. Όταν εμείς φωνάζαμε για τις «καταλήψεις», ήμασταν οι «κακοί». Αλλά, πάμε παρακάτω, για να μη χάσουμε το momentum.
Να και η απόπειρα εξωραϊσμού, αφού υπογραμμίζονται οι κίνδυνοι: «Σημαντικοί είναι και οι κίνδυνοι για τη δημόσια υγεία, καθώς πολλά χρησιμοποιούνται ως σκουπιδότοποι, αποτελώντας εστίες μόλυνσης. Εξάλλου, δεν είναι λίγες και οι καταλήψεις στέγης από μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου, με πολύ διαφορετικά χαρακτηριστικά και ιδιαιτερότητες». Τι σημαίνει άραγε το τελευταίο; 
Διαβάστε τι είπε στο ΑΠΕ, ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων, Ανδρέας Βαρελάς: «πολλά κτίσματα δεν έχουν πόρτες ή παράθυρα, είναι εύκολα προσβάσιμα, ενώ ύστερα από καταγγελίες των περιοίκων, σχεδόν σε όλες τις επιχειρήσεις καθαρισμού, τα συνεργία του δήμου βρίσκουν εντός τους, κυρίως μετανάστες, αλλά και σε μικρότερο βαθμό τοξικομανείς». Βέβαια, ο ίδιος υποβαθμίζει εντέχνως το πρόβλημα που προκύπτει για τους κατοίκους, μιλώντας για καταγγελίες που έχουν να κάνουν κυρίως με διατάραξη κοινής ησυχίας.
Ο Δήμος λέει ότι προσπαθεί να λύσει το πρόβλημα. Εδώ είμαστε για να δούμε τα όποια αποτελέσματα, ιδιαίτερα στο 6ο Διαμέρισμα του Δήμου, όπου βρίσκονται και τα περισσότερα ακίνητα που στεγάζουν λαθρομετανάστες, αριστεριστές και ναρκομανείς καταληψίες. Πάντως, το ότι στα ρεπορτάζ αναπαράγονται «δηλώσεις» καταληψιών, με σαφή πρόθεση να τους δοθεί βήμα, δεν μας αφήνει πολλά περιθώρια αισιοδοξίας. Κάποιος να πει στα δημόσια μέσα μαζικής επικοινωνίας, ότι η κατάληψη, είναι πράξη παράνομη και αξιόπιστη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου