Δευτέρα 30 Μαΐου 2011


AKOMH KAI ΝΕΚΡΟ ΘΑ ΤΟΝ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΣΤΗ ΧΑΓΗ ΟΙ ΄΄ΗΓΕΤΕΣ΄΄ ΤΗΣ ΣΕΡΒΙΑΣ ...ΛΕΣ ΚΑΙ Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΜΛΑΝΤΙΣΤΣ ΠΟΛΕΜΗΣΕ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ
Ανεξάρτητη ιατρική εξέταση του Ράτκο Μλάντιτς ζητούν οι συνήγοροί του, με το επιχείρημα ότι ο πρώην στρατιωτικός διοικητής των Σέρβων της Βοσνίας μπορεί να πεθάνει πριν καν αρχίσει η δίκη του.
«Η υγεία του είναι ανησυχητική, χρειάζεται να εξεταστεί από καρδιολόγο, νευρολόγο, ορθοπαιδικό και γαστρεντερολόγο», ανέφερε ο δικηγόρος του Μλάντιτς, Μίλος Σάλτζιτς, ο οποίος προσέθεσε ότι φοβάται πως ο πελάτης του μπορεί να πεθάνει πριν καν αρχίσει η δίκη του στη Χάγη.
Οι δικηγόροι του Μλάντιτς, όπως και τα μέλη της οικογένειάς του, εμμένουν από την ημέρα της σύλληψής του ότι δεν είναι σε θέση να εκδοθεί στη Χάγη λόγω της σωματικής και διανοητικής του κατάστασης.
Η σερβική Δικαιοσύνη έκρινε, ωστόσο, την περασμένη Παρασκευή ότι η κατάσταση της υγείας του Μλάντιτς επιτρέπει την έκδοσή του και το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για την πρώην Γιουγκοσλαβία (ICTY) αναμένει τη μεταφορά του εκεί εντός των προσεχών ημερών.
Η υπεράσπιση ασκεί τη Δευτέρα έφεση κατά της έκδοσης Μλάντιτς στη Χάγη, η οποία αναμένεται να απορριφθεί από τη σερβική Δικαιοσύνη.
Εν τω μεταξύ, βίαια επεισόδια ξέσπασαν το βράδυ της Κυριακής κατά τη διάρκεια διαδήλωσης χιλιάδων Σέρβων στο Βελιγράδι εναντίον της σύλληψης και της επικείμενης έκδοσης του πρώην στρατηγού. Η διαμαρτυρία έγινε βίαιη, οδηγώντας σε συλλήψεις και τραυματισμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου