Σάββατο 28 Μαΐου 2011


η μαριώ η αλεπού ή μήπως κότα ξεπουπουλιασμένη;;;
Είναι η τυπικότερη ίσως εκπρόσωπος, το πιο αναγνωρίσιμο δείγμα της "γενιάς του Πολυτεχνείου", που διοίκησε και ρήμαξε την Ελλάδα τα τελευταία 37 χρόνια.
Είναι εκείνη που της αποδόθηκε το προσωνύμιο "η φωνή του Πολυτεχνείου" και σήμερα "λαγός" ή "παπαγαλάκι" των Ευρωπαίων και διεθνών δυναστών μας!!!
Ξεκίνησε απ' το Πολυτεχνείο, για να βρεθεί στο κκε, απ' το οποίο έφυγε, όταν ΔΕΝ κατάφερε να γίνει πρόεδρός του (καλά εντάξει γραμματέας του) και μεταγράφηκε στον συνασπισμό, φεύγοντας όμως κι απ' αυτόν, όταν της τράβηξαν την καρέκλα της προέδρου. 
Είχε φτάσει πια η ώρα της...
μεγάλης μεταγραφής, θα πήγαινε πια στη μεγάλη ομάδα, οι κόποι της (οι κόποι που κατέβαλλε να αλλάζει συχνά συντρόφους και ιδεολογία) θα ανταμείβονταν. Και ο γέγονε, πήδηξε στην μεγάλη αγκαλιά του πασοκ!!! Και ποιου πασοκ; του εκσυγχρονιστικού, του σημιτικού πασοκ!!!
Αλπού... αποδείχτηκε η μαριώ
όταν οι άλλες αλπούδες τα έκαναν κρεμαστάρια, εκείνη πήδηξε και έφτασε ψηλά
Παρέμεινε για χρόνια πολλά στη νέα της ομάδα, ήταν δύσκολα τώρα τα πράγματα, είχε πολλούς μεγάλους παίχτες και παλιότερους απ' αυτήν, θα ήταν δύσκολο να καθιερωθεί στην εντεκάδα. 
Αλπού όμως η μαριώ, περίμενε, περίμενε, περίμενε και καιροφυλακτούσε, ώσπου....
έπεσε το τηλεφώνημα.
Η γνωστή  φωνή στην άλλη άκρη της γραμμής , που περίμενε όλο το βράδυ να την ακούσει. της είπε, "μαριώ, σου δίνω το προ.πο."
Η μαριώ δεν απάντησε αμέσως, σκέφτηκε λίγη ώρα και αποφάσισε πως ίσως ήταν η καταλληλότερη στιγμή για το μεγάλο άλμα, το ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ, θα το ρισκάριζε λοιπόν. Έτσι απάντησε με τη γνωστή βραχνή μεν, υστερικιά δε φωνή της, "δεν μπορώ πρόεδρε, ΘΑ ΧΑΛΆΣΕΙ ΤΟ IMAGE ΜΟΥ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟ.ΠΟ. , εγώ υπήρξα αγωνίστρια πρόεδρε, προτιμώ να με στείλεις επίτροπο στη Ευρώπη, κι ας είναι και για τα ψάρια". 
Και ο γέγονε για άλλη μια φορά, η μαριώ η αλπού, απ' το Πολυτεχνείο, επίτροπος ψαριών στην Ε.Ε. να συναναστρέφεται με όλους τους μεγάλους, με όλους τους σπουδαίους κι ας έμοιαζε πια με ξεπουπουλιασμένη κότα ιδεολογικά, αλλά ποιος τη γαμάει την ιδεολογία τώρα, τέτοια θα λέμε;;;
Η μαριώ ευρωπαΐστρια, απ' το Πολυτεχνείο στα σαλόνια της Ευρώπης, η μικρή μαριώ, 
η αλπού.
Τι κι αν δεν είχε πούπουλα; τι να τα κάνει, βρισκόταν σε μια πολύ ζεστή αγκαλιά τώρα.
Και τώρα, αφού την ξεπουπούλιασαν, της ανέθεσαν ρόλο λαγού, "βγες και πες μαριώ μου, τι πιστεύουμε ΕΜΕΙΣ οι ευρωπαίοι για την μικρή Ελλάδα".
Κι αυτή βγήκε και τα είπε, αφού είναι ευρωπαΐστρια πια, είναι μια απ' αυτούς,  
η ξεπουπουλιασμένη κότα!!!
Κινδυνολόγησε, εκβίασε, απείλησε, "ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΜΕ ΣΤΗ ΔΡΑΧΜΉ" κατέληξε, αλλά ξέχασε να ρωτήσει τον εκσυγχρονιστή σημίτη, για τη siemens, για τα υποβρύχια, για το μετρό, για τον προαστιακό, για τον μαντέλη, για τις μαύρες εισφορές στα ταμεία του πασοκ.
Ωωωωχ, που τα θυμήθηκες τώρα αυτά, πάνε, περασμένα ξεχασμένα.
Είπε όμως, στην δραματική εκείνη δήλωσή της, "αναλαμβάνοντας τις ευθύνες για το παρελθόν μας"!!! η αλπού. 
Όμως,  
ποιες ακριβώς ευθύνες ανέλαβε μετά απ' αυτή τη δήλωση της;
Κατέθεσε μέρος της περιουσίας της, υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου;
Επέστρεψε και αποποιήθηκε τον πάνω από 10.000 ευρώ μισθό της, υπέρ του Ελληνικού δημοσίου,  
ή μήπως παραιτήθηκε;;;
Τίποτα απ' όλα αυτά, η ξεπουπουλιασμένη κότα
ρε ουστ, λαμόγια
γενιά του Πολυτεχνείου σου λέει μετά, 
ρε ούστ απατεώνες, του κοινού ποινικού διακίου!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου