Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

Κίνημα εντός ΠΑΣΟΚ κατά του μνημονίου...


Κίνημα εντός ΠΑΣΟΚ κατά του μνημονίου...
Να πιέσουν τον πρωθυπουργό επιχειρούν αρκετοί βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Η αρχή έγινε από την περασμένη εβδομάδα όταν και ο βουλευτής της Περιφέρειας Αττικής του κόμματος Ντίνος Βρεττός κατέθεσε πρόταση για την αναδιάρθρωση του μνημονίου.
«Κάνω κάτι που είναι αυτονόητο. Τα αυτονόητα στην πολιτική ζωή δεν είναι και τόσο εύκολο να το κατανοήσει κανείς. Υπογράψαμε ένα μνημόνιο με δύσκολους όρους, το ξέραμε από την αρχή.....
Οι πολλές δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε με το μνημόνιο και με τις αλλαγές του είναι επειδή αυτοί που μας δάνεισαν θέλουν σε σύντομο χρονικό διάστημα να πάρουν τα λεφτά τους πίσω.
Εκείνο που χρειάζεται είναι η επαναδιαπραγμάτευση των βασικών όρων του μνημονίου που είναι τα επιτόκια, η επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής, τα ευρωομόλογα, η επαναγορά των ομολόγων» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βρεττός.
Μάλιστα, κάλεσε και τους υπόλοιπους συναδέλφους του αλλά και τους υπουργούς του ΠΑΣΟΚ να… λένε τα πράγματα με το όνομά τους. «Εκείνο που δεν λέμε είναι ότι κάνουμε επαναδιαπραγμάτευση του, δεν το παραδεχόμαστε, γιατί;
Αφήνουμε αυτή τη λέξη να τη χρησιμοποιούν άλλοι και όταν τους ρωτάς τι σημαίνει επαναδιαπραγμάτευση, σου λένε αυτά που εμείς κάνουμε» ήταν τα λόγια του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου