Κυριακή 13 Μαρτίου 2011

Εξευτελίζουν τους Δικαστικούς Λειτουργούς


Εξευτελίζουν τους Δικαστικούς Λειτουργούς ... Τυχαίο ; δεν το νομίζω !
Σε… τροχιά ευθείας σύγκρουσης με την Κυβέρνηση κινούνται οι δικαστικοί λειτουργοί όλης της χώρας. Οι λειτουργοί της Θέμιδος άφησαν στην άκρη τη ζυγαριά και πήραν…το ξίφος εγκαλώντας το οικονομικό επιτελείο για επιχείρηση «υπαλληλοποίησής» τους και για «συστηματική υποβάθμιση» της Δικαιοσύνης την οποία αντιμετωπίζουν ως «φτωχό συγγενή».
Για πρώτη φορά στη διαδρομή της Δικαιοσύνης, σύσσωμοι δικαστές και εισαγγελείς, κατέβηκαν από τις έδρες τους για να διαμαρτυρηθούν, αλλά η κυβέρνηση τους «υποδέχθηκε» με δυνάμεις των ΜΑΤ, που είχαν παραταχθεί έξω από τον  Άρειο Πάγο. δειτε φωτο !!

Οι δικαστικοί λειτουργοί διαμαρτύρονται για τα μέτρα που λαμβάνονται, τα οποία τους καθιστούν υποδεέστερους σε σχέση με τις άλλες δύο λειτουργίες του κράτους.
Διεκδικούν:
• Την άμεση κατάργηση της αντισυνταγματικής διάταξης, με την οποία οι νεοεισερχόμενοι στον κλάδο δικαστικοί λειτουργοί, εντάσσονται στο ΙΚΑ.
• Την ίδρυση ασφαλιστικού φορέα κρατικών λειτουργών.
• Το σεβασμό της συνταγματικής επιταγής για ισοτιμία και ισοκυρία των τριών λειτουργιών του κράτους, της εκτελεστικής, νομοθετικής και δικαστικής, με τη διατήρηση του ειδικού μισθολογίου και την κατοχύρωση των συντάξεων στα επίπεδα της βουλευτικής αποζημίωσης.
• Την άμεση κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων δικαστικών λειτουργών και δικαστικών υπαλλήλων.
• Τη δέσμευση για την έγκαιρη κάλυψη αυτών που θα προκύπτουν.

«Υπάρχει μία συνειδητή υποβάθμιση της συνταγματικής θέσης και της αποστολής των δικαστών», τόνισε μιλώντας στο newsbomb.gr o πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, αρεοπαγίτης Χαράλαμπος Αθανασίου εκφράζοντας την αντίθεσή του στη μείωση των αποδοχών των δικαστικών λειτουργών, καθώς δέχθηκαν τις πιο μεγάλες μειώσεις στις αποδοχές τους, που ανέρχονται στο 23% έως 25%.
Παράλληλα, σχολιάζοντας τη φημολογία για ένταξη των δικαστών στο ενιαίο μισθολόγιο, τόνισε ότι κάτι τέτοιο είναι πέρα ως πέρα αντισυνταγματικό.
«Τα αιτήματα αυτά δεν είναι οικονομικά, ούτε συντεχνιακά. Είναι θεσμικά», ξεκαθάρισε με τρόπο σαφή ο κ. Αθανασίου, ενώ με σφοδρότητα αντιτάχθηκε στην υπαγωγή των δικαστών στο ΙΚΑ.
Από την πλευρά του ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, πρόεδρος Πρωτοδικών Παναγιώτης Λυμπερόπουλος αναφερόμενος στην τραγική βραδύτητα απονομής της Δικαιοσύνης που καταγράφει η χώρας μας, με το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο να «μοιράζει» καταδίκες δήλωσε στο newsbomb.gr ότι «ο όγκος της ύλης είναι τόσο μεγάλος που δεν είναι διαχειρισίμος με τα υπάρχοντα νομικά εργαλεία, και με τις υποδομές σε πρόσωπα και πράγματα».
Για του λόγου το αληθές:
Οι μηνύσεις που κατατέθηκαν σε όλη την Ελλάδα το 2009 ήταν 750.000 και από αυτές, οι 300.000 κατατέθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας.
Στη Διοικητική Δικαιοσύνη οι εκκρεμείς υποθέσεις αγγίζουν τις 500.000. Μόνο, στο Διοικητικό Πρωτοδικείο της Αθήνας έχουν σωρεύσει (μέσα στο 2010) 150.000 υποθέσεις εκ των οποίων περίπου 1/3 αφορούν στην είσπραξη βεβαιωμένων φόρων και δασμών και περίπου 15.000 εισφορές προς ασφαλιστικά ταμεία.
Σε σύνολο 421 οργανικών θέσεων δικαστών, στο Πρωτοδικείο Αθηνών υπάρχουν 67 κενά, ενώ σε σύνολο 767 θέσεων γραμματέων 219 κενά, με 16 υπαλλήλους της Γραμματείας αποσπασμένους σε άλλες θέσεις. Επί συνόλου 7.000 οργανικών θέσεων σε όλη την Ελλάδα, παραμένουν κενές 2.000!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου