Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011


Έλληνες: Καταγωγή αίματος ή συνείδηση κοινωνίας;...
Toυ Φώτη Κουβέλη
Προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς

Το Δ’ τμήμα του Σ.τ.Ε., με επταμελή σύνθεση, έκρινε αντισυνταγματική τη ρύθμιση του ν.3838/2010, κατ’ εφαρμογή της οποίας αλλοδαποί που διαμένουν στη χώρα μας άσκησαν εκλογικό δικαίωμα στις αυτοδιοικητικές εκλογές του περασμένου Νοεμβρίου. Οριστική απόφαση για το ζήτημα αυτό θα λάβει η Ολομέλεια του Σ.τ.Ε., στην οποία παραπέμφθηκε η υπόθεση λόγω της σπουδαιότητάς της.
Η απόφαση του Δ’ τμήματος του Σ.τ.Ε. δέχεται, μεταξύ άλλων, ότι ο συνταγματικός νομοθέτης «εμερίμνησε να διαφυλάξει την εθνική ομοιογένεια του κράτους, μεταξύ των άλλων και δια της θεσπίσεως δικαίου ιθαγενείας, του οποίου οι ρυθμίσεις εβασίζοντο, κατ’ αρχήν, στο σταθερό κριτήριο του δικαίου του αίματος», δηλαδή την καταγωγή από Έλληνες γονείς.
Με ορθές τις παραδοχές, που αφορούν στο Σύνταγμα, ότι...
 η αναγνώριση του εκλογικού δικαιώματος στις αυτοδιοικητικές εκλογές σε πολίτες άλλων κρατών-μελών της Ε.Ε. που κατοικούν στην Ελλάδα δεν προσκρούει στην καθολικότητα της ψηφοφορίας και ότι στην ψηφοφορία λαμβάνουν μέρος πολίτες που έχουν εκλογικό δικαίωμα, όπως ο νόμος ορίζει και δεν απαιτείται να είναι πάντα ή αποκλειστικά εξ αίματος Έλληνες, τίθεται το ερώτημα: Πόσο πολιτικά και κοινωνικά είναι συμφέρον να μην έχουν το δικαίωμα του εκλέγειν στις τοπικές κοινωνίες, πολίτες που μετέχουν σ’ αυτές και κοινωνούν την πραγματικότητά τους;
Πόσο κοινωνικά είναι συμφέρων ο αποκλεισμός της πολιτικής συμμετοχής αυτών των πολιτών, όταν ζητούμενο είναι η ουσιαστική συσσωμάτωσή τους στην ελληνική πραγματικότητα, η οποία δεν μπορεί, πλέον, να ορίζεται με το δόγμα των «κλειστών συνόρων» και με τη χώρα να μετέχει στο ολοκλήρωμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης;
Η απόφαση του Δ’ τμήματος του Σ.τ.Ε. εξ αντικειμένου εντάσσεται σε μια «αμυντική πολιτική» έναντι της μεγάλης παρουσίας ξένων πολιτών στη χώρα μας και τροφοδοτείται από την απουσία ουσιαστικής μεταναστευτικής πολιτικής.
Εξ’ αντικειμένου, επίσης, αντιστοιχείται με αντιλήψεις που εισηγούνται και διεκδικούν τον λαό ως άθροισμα των πολιτών με «κοινή καταγωγή αίματος» και όχι ως έκφραση της δυναμικής των πολιτών που γεννιέται και προκύπτει ως κοινή συνείδηση με όρους κοινωνίας. 
Το όλο ζήτημα, στις πολλαπλές του διαστάσεις, εντάσσεται πλέον στην πολιτική αντιπαράθεση, η οποία στις περισσότερες περιπτώσεις γίνεται για να υπηρετήσει ψευδεπίγραφα κομματικές σκοπιμότητες. Η έκβαση της αντιπαράθεσης θα εξαρτηθεί σημαντικά από την αντίδραση της ίδιας της κοινωνίας, που την πιέζουν φοβίες και προβλήματα που δημιουργεί η απουσία ουσιαστικής και ολοκληρωμένης πολιτικής.



 15 Σχόλια:
Ανώνυμος είπε...
Ο Πακιστανός ο Αφγανός ο Σουδανός; , Ο Μαροκινός...θα αποκτήσουν συνείδηση της Ελληνικής κοινωνίας οπως απέκτησαν οι Μουσουλμάνοι της Θράκης ; και αν δεν αποκτήσουν τι θα γίνει ; σε τι περιπέτειες μας βάζετε; ειστε βλάκες η πληρωμένοι;
4 Φεβ 2011 1:16:00 μ.μ.
Ανώνυμος είπε...
Κύριε Κουβέλη γελιοποιείσαι , σταμάτα τις "ανθρωπιστικές" προσεγγίσεις και πήγαινε να δείς τα γκέτο των Αθηνών για να καταλάβεις τι συμβαίνει, ΕΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙΣ ΑΠΛΑ ΝΑ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΖΕΙΣ ΝΕΟΤΑΞΙΚΕΣ "ΦΙΛΟΣΟΦΙΕΣ".
4 Φεβ 2011 1:20:00 μ.μ.
Ανώνυμος είπε...
Γραφικές απόψεις ξεπερασμένων αριστερών, σας βαρεθήκαμε και τώρα αρχίσαμε να σας συχαινόμαστε.
4 Φεβ 2011 1:25:00 μ.μ.
Ανώνυμος είπε...
Κουβέλη τώρα σε ψηφίζουν οι λαθρομετανάστες γιατί εχουν σας εχουν ανάγκη , σε λίγα χρόνια που θα βγάζουν δικούς τους δημάρχους ( πχ Αθήνα) να ερθεις να μας τα ξαναπείς αλλά να δεχθείς και τις σφαλιάρες σου γιατι πολιτικοί σαν εσένα μας οδήγησαν και μας οδηγούν στην καταστροφή και κάποια στιγμή ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΕΤΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΠΟΣΥΝΘΕΣΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.
4 Φεβ 2011 1:31:00 μ.μ.
Ανώνυμος είπε...
Αυτό το λαμόγιο ο Κουβέλης συμφώνησε με το Μνημόνιο του ΠΑΣΟΚ και επικρότησε την καταστροφή του Ελληνικού λαού με τα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση. Τώρα έρχεται και υβρίζει τους δικαστές γιατί δεν τον βολεύει η απόφαση. Θέλουμε ανεξάρτητη δικαιοσύνη κε Κουβέλη ή όταν μόνο μας βολεύει;;
4 Φεβ 2011 1:38:00 μ.μ.
Ανώνυμος είπε...
Τι λέγατε ρε Κουβέλη απο τον εμφύλιο ( εκθεισιασμός του Ανατολικού Μπλόκ κοκ) μέχρι σήμερα και πείτε μας που επαληθεύθηκαν οι προβλέψεις σας και οι απόψεις σας; πουθενά , γιατι να ειστε και τώρα πιστευτοί , ειστε εκτός πραγματικότητα κύριοι , η ζωή ι ιδια σας εχει ξεβράσει και μανιωδώς προσπαθείτε να κρατηθείτε στην επικαιρότητα.
4 Φεβ 2011 1:46:00 μ.μ.
Ανώνυμος είπε...
Στην κοσμάρα σου ρε Κουβέλη , βρίσκεται μέσα στο γραφείο σου και αφού εχεις σώσει τούς Ελληνες προσπαθείς να τούς πείσεις να συνυπάρξουν με βάση "την συνείδηση της κοινωνίας" με 17 διαφορετικές ράτσες Μουσουλμάνων , αφού σας αφήνουμε ακόμα και μιλάτε ειστε τυχεροί.
4 Φεβ 2011 2:09:00 μ.μ.
Ανώνυμος είπε...
ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ
Δεν πληρώνω διόδια
Δεν πληρώνω ΜΜΜ
Δεν πληρώνω βενζίνη
Δεν πληρώνω ΦΠΑ
Δεν πληρώνω Φόρους
Δεν πληρώνω Χαράτσια
Δεν πληρώνω τόκους
και λαμόγια
Πώς θα γίνει να μην πληρώνω και τους 300ς
ΦΤΑΝΕΙ!!!!!!
4 Φεβ 2011 3:42:00 μ.μ.
Ανώνυμος είπε...
ΚΟΥΒΕΛΗ ΑΠ'ΟΤΙ ΒΛΕΠΩ ΚΑΙ ΑΚΟΥΩ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΘΕΣΕΙ.ΑΞΙΟΣ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΣΟΥ.ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΑΙΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΕΡΙΦΡΟΝΕΙΣ ΤΟΣΑ ΦΡΑΓΚΑ.ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ.ΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΣΕ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ.ΕΙΝΑΙ ΜΙΣΕΛΛΗΝΕΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΣΟΥ.ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΟΤΑΝ Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΙΣΛΑΜΙΚΗ.ΕΚΤΟΣ ΑΠ΄ΤΑ ΦΡΑΓΚΑ ΤΗΣ ΣΑΟΥΔΙΚΗΣ ΑΡΑΒΙΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΜΑΥΡΑ.ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ ΕΥΧΟΜΑΙ ΟΛΟΨΥΧΑ.ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΠΟΓΟΝΟΥΣ ΤΟΥ ΕΦΙΑΛΤΗ
4 Φεβ 2011 4:01:00 μ.μ.
Ανώνυμος είπε...
προσπαθειΑ εισοδου στην βουλη ως νεοταξιτικο δεκανικι... κριμα για έναν ανθρωπο που ειναι "κυριος" πραγματικος, αλλά βαδιζει ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟ λαθεμένο δρομο, και το ξερεικαι ο ιδιος.
μπραβο στο ΣΤΕ που οταν ολοι ειμασταν γονατισμένοι αυτο σταθηκε ορθιο και μας εδειξε οτι υπαρχουν ακομη ΑΝΘΡΩΠΟΙ (και θα υπαρχουν οσο υπαρχουν ελληνες)
δειτε και τα επιχειρηματα του και τις αποφάσεις αλλων χωρων όπως η ΙΤΑΛΙΑ και ΑΥΣΤΡΙΑ( 20 χρονια μπροστα) 
ΟΧΙ στην μαζικη εισδοχή που το ειδαν αυτο σε πια χωρα του κόσμου; Αλλιώς αυτή η γωνια θα προσευχεται στον ΑΛΛΑΧ στην σκια του ορθου λόγου και της ακροπολής...
4 Φεβ 2011 4:40:00 μ.μ.
Ανώνυμος είπε...
Πρέπει να ειναι πολλά τα λεφτά Κουβέλη γιατί δεν φαίνεσαι βλάκας ,το αντίθετο δείχνεις πολύ πονηρός και "συστημικός".
4 Φεβ 2011 5:02:00 μ.μ.
Ανώνυμος είπε...
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΧΡΥΣΑΝΘΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Κύριε Πρόεδρε, είμαστε υποχρεωμένοι να ξεκαθαρίσουμε σ’ αυτήν την Αίθουσα απέναντι σ’ αυτούς που αυτοαποκαλούνται προοδευτικοί ότι υπηρετούν τη νέα τάξη πραγμάτων και ότι δυστυχώς, αυτό που αποκαλούν προοδευτικότητα, τελικά είναι βαθύτατος συντηρητισμός, Το δίκαιο εδάφους, το οποίο επικαλούνται, είναι το δίκαιο του εκάστοτε εισβολέα-κατακτητή, του εκάστοτε εποικιστή, του καθένα ο οποίος καταπατεί το ζωτικό χώρο του άλλου. Αυτή η πραγματικότητα επικρατεί με βάση το αγγλοσαξονικό δίκαιο. Όσοι επικαλούνται, λοιπόν, το δίκαιο εδάφους, επικαλούνται το δίκαιο του κατακτητή και έτσι μπαίνουμε σε μια λογική αποικιακή. 
Το δίκαιο αίματος είναι σαφώς το δίκαιο του γένους, των αυτοχθόνων, των ανθρώπων που ζουν σε μια περιοχή και ζητάνε να προστατεύσουν την ιστορία, τον πολιτισμό τους, τα ήθη, τα έθιμα τους, τον τρόπο ζωής τους. Ένα μικρό ποσοστό μεταναστών είναι ανεκτό. Όταν αυτό υπερβαίνει ένα επίπεδο, πλέον έχουμε μέχρι και δημογραφική αλλαγή και θα γίνει συζήτηση σε επίπεδο Αρχηγών για το δημογραφικό ζήτημα. 
Κάποιοι αδιαφορούν για αυτά, γιατί αυτοί δεν είναι κοσμοπολίτες, είναι διεθνιστές δήθεν. Για να είσαι όμως, διεθνιστής, πρέπει να έχεις εθνική συνείδηση. Αν έχεις μόνο ταξική συνείδηση, τότε είσαι όργανο μιας αναρχίζουσας αντίληψης για την προοδευτικότητα. Και η παραδοσιακή αριστερά τελεί εν συγχύσει σ’ αυτό το ζήτημα, αλλά και το ΠΑΣΟΚ την έχει «πατήσει» και ο κ. Πρωτόπαπας και όλοι τους. 
Το Συμβούλιο της Επικρατείας, υποχρεωμένο να ερμηνεύσει συνταγματική επιταγή και εντολή, ακυρώνει έναν νόμο, ο οποίος έγινε καθ’ υπέρβαση από τους ζηλωτές μιας νέας Βαβυλωνίας που θέλουν να κάνουν την Ελλάδα. Δεν τους πέρασε και είμαστε περήφανοι που βάλαμε θέμα συνταγματικότητας σ’ αυτή τη Βουλή. Θεωρούμε βαθύτατα προοδευτικό να είσαι αλληλέγγυος στους ανθρώπους, να έχεις πραγματικά ανθρωπιστικές αξίες και να προστατεύεις καταρχήν τους πολιτισμούς, όπως μειοψήφησε η Ελλάδα σε παγκόσμιους Οργανισμούς, έχοντας απέναντι τις ΗΠΑ και τους συνοδοιπόρους της. Αναφέρομαι στην UNESCO αναφέρομαι και σε μια μεγάλη μάχη για την προστασία των τοπικών πολιτισμών. 
Άλλο πράγμα είναι η ιθαγένεια που τη δικαιούνται όλοι οι Έλληνες το γένος και άλλο η υπηκοότητα, που πρέπει να τη ξεχωρίσουμε νομικά. Δεν το έχει κάνει αυτό η Κυβέρνηση, γιατί στην υπηκοότητα αυτός που μας κορόιδεψε και την πήρε ή αυτός ο οποίος με τις πράξεις του τις εγκληματικές πρέπει να του αφαιρεθεί, στην ιθαγένεια δεν του αφαιρείται ποτέ, γιατί γίνεται πλήρης πολιτογράφηση, ενώ στην υπηκοότητα μπορεί να αφαιρεθεί, γιατί ο υπήκοος αναφέρεται στο κράτος, ενώ ο ιθαγενής στο έθνος. 
Αυτές οι έννοιες δεν έχουν ξεχωρίσει. Τελούν εν συγχύσει όλοι όσοι όργανα της νέας τάξης πραγμάτων ηγεμονεύονται από ιμπεριαλιστικές λογικές, από λογικές του καταπατητή, του εισβολέα, όλων αυτών οι οποίοι θέλουν να πάρουν γη και ύδωρ και το οποίο οι αρχαίοι Έλληνες τουλάχιστον απέδειξαν ότι δεν το έδιναν ποτέ. Σήμερα, όμως, όπως βλέπετε δεν θα μας πάρουν μόνο ύδωρ, αλλά και υδρογονάνθρακες, για να τελειώσω χαριτολογώντας. 
Στο νομοσχέδιο εμείς είμαστε συγκεκριμένοι. Δεν θα μας καθορίσει η θεωρία των αναγκών, η οποία μπορεί να έχει και πλασματικές ανάγκες και που δεν έχει προχωρήσει το ΚΚΕ ούτε σ’ ένα βήμα στη ψυχολογία για να ερμηνεύσει τα ζητήματα. Είναι ακόμα στην εποχή του σταχανοφισμού και των ανακλαστικών. Οι πλασματικές ανάγκες, οι τεχνητές ανάγκες που φτιάχνει το σύστημα είναι και αυτές κινητήρας. Δεν μπορούμε να πούμε σε κάποιον: «Ξέρεις κάτι; Εσύ κακώς έχεις αυτές τις ανάγκες. Εμείς θα σου υποδείξουμε ποιες δικαιούσαι. Τις υπόλοιπες, τις απαγορεύουμε». Διότι έτσι εφαρμόζεται ο κρατικός καπιταλισμός ή ο κρατικός σχεδιασμός, η δικτατορία του προλεταριάτου.
4 Φεβ 2011 5:27:00 μ.μ.
Ανώνυμος είπε...
Εσείς φεύγεται και η χρυσή αυγή ερχεται ...ηλίθιοι προβοκάτορες .
4 Φεβ 2011 5:32:00 μ.μ.
Ανώνυμος είπε...
Ελα Κουβέλη να μας τα πείς αυτά στον Αγιο Παντελεήμονα, παρεπειμπτόντως πάρε και εκείνον τον αστείο με την ομελέττα τον Καμίνη που νομίζει οτι ειναι δήμαρχος των Αθηναίων.
4 Φεβ 2011 5:38:00 μ.μ.
Ανώνυμος είπε...
Προκειμένου να χτυπήσετε την Ελλάδα ειστε πρόθυμοι να συμμαχήσετε και με τον διάολο οχι μόνο με τούς μουσουλμάνους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου