Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011




Χρήστου Βλαχογιάννη Η επανάσταση θ' αρχίσει από το δημόσιο τομέα....
Η επανάσταση θ' αρχίσει από το δημόσιο τομέα, για δύο και βασικούς λόγους. Πρώτον, γιατί έχουν άπλετες ώρες για να τη σχεδιάσουν και δεύτερον γιατί καταστρατηγείται κάθε δικαίωμά τους στη λούφα.
Απορώ πως πέρασε από το μυαλό της κυβέρνησης η αύξηση του ωραρίου εργασίας από 7,5 σε 8 ώρες. Νόμος είναι το δίκιο του δημόσιου εργάτη ρε και δεν είναι δυνατόν να περιμένουν να σωθεί το κράτος μόνο από τις δικές τους πλάτες.
Δεν κατάλαβα, με ποιο δικαίωμα θα πρέπει ο νέος στην υπηρεσία να μείνει μισή ώρα παραπάνω για να χτυπήσει τις κάρτες και των υπολοίπων. Θα του δώσει κανένας πριμ παραγωγικότητας ή θα τσοντάρουν για καμία υπερωρία;
Πλάκα τέλος και ξέρω ότι δεν θα είμαι αρεστός στους πολλούς, όμως να και μία φορά που συμφωνώ με αυτή τη κυβέρνηση. Ίσως είναι το μοναδικό σωστό πράγμα που προσπαθούν να κάνουν από τότε που πήραν τη καρέκλα της εξουσίας και σίγουρα δεν θα είμαι εγώ αυτός που θα διαφωνήσει.
Όλοι το ξέρουμε ότι η κατάρα τούτης της χώρας είναι το δημόσιο, με τις υπέρογκες πελατειακές προσλήψεις και ανθρώπους που πολλές φορές όχι μόνο δεν έχουν αντικείμενο, αλλά ούτε γραφείο και διεύθυνση για να υπηρετήσουν. Κι επειδή δεν υπήρξα ποτέ ισοπεδωτικός, σαφέστατα και υπάρχουν πολλές χιλιάδες ανθρώπων, που «ματώνουν τη φανέλα».




Θεωρώ πως οι ρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση είναι σύγχρονες και με βάση τα σημεία των καιρών. Ποιος δηλαδή διαφωνεί με τη λειτουργία δημόσιων υπηρεσιών απογευματινές ώρες, όταν όλοι μας έχουμε αναγκαστεί έστω και για μία φορά να πάρουμε άδεια από την εργασία μας για να βγάλουμε το πιο απλό χαρτί που χρειαζόμασταν.
Η αρτηριοσκληρωτική και αναποτελεσματική δημόσια διοίκηση (που δικαίως θα μου πείτε το ίδιο το κράτος έχει δημιουργήσει) πρέπει επιτέλους να καμφθεί. Σίγουρα δεν αποτελεί πανάκεια για όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα, μπορεί να είναι όμως μία καλή αρχή!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου